„Peisajul în arta contemporană”, tema primei ediții a Concursului Național de Pictură „Lucian Grigorescu”

416
„Peisajul în arta contemporană”, tema primei ediții a Concursului Național de Pictură „Lucian Grigorescu” - concursburada-1647948414.jpg
Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează în perioada 4-24 mai 2022, prima ediție Concursului Național de Pictură „Lucian Grigorescu”. Concursul Național de Pictură „Lucian Grigorescu”, vine în întâmpinarea cursanților talentați, fiind o competiție, ce are ca scop motivarea celor pasionați de pictură, artă ce joacă un rol extrem de important în dezvoltarea intelectuală dar și culturală a celor mari dar și a celor mici. Concursul este deschis cursanților Școlilor populare de arte și meserii din țară și Centrelor culturale județene. Tema primei ediții este intitulată „PEISAJUL ÎN ARTA CONTEMPORANĂ”

Perioada de desfășurare: 4-24 mai 2022;

Perioada de înscriere și trimiterea lucrărilor: 4-20 aprilie 2022;

Condiții de participare: vârsta minimă  7 ani

Secțiuni: copii până la 12 ani;  tineri și adulți (peste 12 ani).

„A venit momentul să dăm o șansă și cursanților pasionați de pictură să -și valorifice potențialul artistic fiind apreciați de personalități cunoscute din domeniul artei vizuale. În cadrul Concursului se va organiza vernisajul expoziției iar lucrările lor vor putea fi admirate la Muzeul de Artă Constanța. Lucrările premiate se vor înregistra în patrimoniul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în vederea realizării unor albume și expoziții itinerante. Vă așteptăm cu drag la înscrieri!” a  declarat Doina Voivozeanu, Director General al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Coordonatorul și inițiatorul Concursului, este Dr. Florentin Sîrbu, profesor de arte vizuale în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, care îi încurajează pe elevii talentați să dea curs invitației la  înscrieri: „Concursul nostru se adresează cu precădere tinerilor în vederea sprijinirii dezvoltării și susținerii talentului artistic, putând fi considerat totodată și o rampă de lansare pentru cei care nu și-au expus creațiile până acum.”

  Pentru mai multe detalii, cei care doresc să participe la concurs pot accesa regulamentul pe site-ul instituției  https://cctb.ro/concurs-national-de-pictura-lucian-grigorescu/ sau pot contacta secretariatul instituției în vederea obținerii informațiilor necesare înscrierii la concurs. Telefon: 0241 619293

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde