Activități dedicate „Francofoniei viitorului” la Colegiul ”Carol I”

456
Activități dedicate „Francofoniei viitorului” la Colegiul ”Carol I” - xcolegiulcarol-1647948010.jpg
Cu prilejul celebrării Zilei internaționale a Francofoniei, a cărei tema, în 2022, este „Francofonia viitorului”, în săptămâna 14-20 martie, elevii Colegiului Comercial „Carol I" au sărbătorit „La semaine de la langue française et de la Francophonie", implicându-se în toate activitățile propuse de profesorii de limba franceză și fiind foarte activi și creativi. 

Ei au participat la trei ateliere în această perioadă, unul de creație, «Mon T-shirt francophone», constând în transpunerea pe tricouri a unor mesaje în limba franceză, un alt atelier de gătit, «Le français dans la cuisine, dessert du jour Madeleines», iar al treilea, «Comment rédiger une lettre de motivation?» un atelier de marketing profesional în care li s-au prezentat strategii de redactare a unui  CV și a unei scrisori de intenție.

Au răspuns, de asemenea, la sondaje realizate în menti.com la întrebări legate de limba franceză. Rezultatele muncii lor au fost prezentate într-un padlet având ca temă «Le 20 mars 2022 – Journée internationale de la Francophonie», cuprinzând prezetări ppt, informații despre semnificația zilei și despre țările francofone, muzică francofonă, cântece, dansuri, desene, fotografii de la atelierele organizate în liceu.

A fost creat și un curs cu numele evenimentului pe platforma Google Classroom, au fost distribuite materiale de promovare a limbii franceze și au fost prezentate concursuri și evenimente organizate la nivel județean de Alianța Franceză Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Acest proiect a fost realizat prin implicarea profesorilor de limbă franceză ai colegiului: Elena Roadideal, Camelia Adriana Țuglea, Lidia Neagu și a Asociației Profesorilor Francofoni, sucursala Constanța, reprezentată de prof. Mihaela Postelnicu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Cum a fost sărbătorită Ziua Educației
Pagina a fost generata in 2.7586 secunde