Pelicula "Mănușile Roșii" va deschide Festivalul de Film IPIFF de la Constanța

2354
Pelicula
Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF se va desfășura la Constanța și Mamaia între 30 iunie - 4 iulie, în deschiderea evenimentului, care va avea loc la Teatrul de Stat, urmând să fie proiectat filmul "Mănușile roșii", în regia lui Radu Gabrea. Producția s-a bucurat de multe aprecieri la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2010, unde a rulat în premieră. Filmul este bazat pe romanul omonim al autorului german Eginald Schlattner, acțiunea petrecându-se în România comunistă dintre anii 1957 și 1958, când un deținut politic sas, student la Cluj, conducătorul unui grup literar, este anchetat și supus teribilelor torturi fizice și psihice. În distribuția filmului se regăsesc nume importante ale cinematografiei românești precum Alexandru Mihăescu, Marcel Iureș și Andi Vasluianu.
În cadrul IPIFF vor putea fi vizionate și alte filme în premieră: "Tanti", produs de Mihai Orășanu și "Memoria de piatră", produs de Vivi Drăgan Vasile, precum și un film indie surpriză.
Cinefilii au ocazia să participe la evenimentele din cadrul IPIFF la Arenele Tomis, Cityplex Tomis Mall, precum și în zona Casino Mamaia. Nu vor lipsi secțiunile consacrate - competiția școlilor de film și competiția producătorilor de film, dar vom putea vedea și filme de scurt metraj realizate de elevi din toată țara, în cadrul secțiunii "A drop of sea".
Cei interesați pot participa, de asemenea, la primul training de producție dedicat profesioniștilor din industria filmului, susținut de Rebecca Knapp, reprezentanta Vision Pictures UK, tema propusă anul acesta fiind "Producătorul executiv - funcție determinantă în producția de film". Trainingul se va desfășura pe o perioadă de trei zile, cuprinzând etapele ce vizează Dezvoltarea, Finanțarea și contractele și Rolul în Producție, Vânzare, Distribuție & Negociere.
Programul se va desfășura în limba engleză, adresându-se celor care doresc să se specializeze în producția de film și care au participat la cel puțin una dintre edițiile anterioare ale trainingului de producție din cadrul IPIFF.
Festivalul este organizat de Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România, Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie și Televiziune, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 0.7853 secunde