Pentru 14 școli constănțene nu s-au găsit directori interimari

7537
Pentru 14 școli constănțene nu s-au găsit directori interimari - concurstitularizare-1628938041.jpg
În urma consiliului de administrație ce a avut loc ieri la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pe a cărui ordine de zi s-a aflat detașarea în interesul învățământului a directorilor interimari, prof. Floriana Petre, inspector școlar general adjunct, a transmis următorul comunicat:

Având în vedere prevederile art. 95, art. 2541 alin. (1), art. 258 alin . (7) din Legea Educației Naționale Nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 85 alin. (1) și (5) din O.M.E.C. Nr. 5991/11.11.2020, pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2021-2022, cu modificările și completările ulterioare, Normele metodologice pentru stabilirea obligației didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele școlare, unitățile de învățământ, unitățile conexe, precum și a personalului de îndrumare și control din inspectoratele școlare și a personalului didactic din casele corpului didactic, aprobate prin O.M.E.C.T.S. Nr. 4865/2011 cu modificările și completările ulterioare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a demarat conform Procedurii operaționale PO: ISJ-CT-MNG-25, publicată pe site-ul instituției, în data de 26.07.2021, procesul de numire prin detașare în interesul învățământului, a cadrelor didactice în funcții de director/ director adjunct/ coordonator Centru Județean de Asistență Psihopedagogică.

Pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din unitățile de învățământ constănțene au fost depuse un număr de 194 de dosare/ acorduri pentru detașare în interesul învățământului în funcția de director (37 de dosare pentru grădinițe, 157 de dosare pentru licee/ colegii/ școli gimnaziale/ cluburi sportive școlare/ Palatul Copiilor/ Centre Școlare pentru Educație Incluzivă/ unități conexe) și 73 de dosare/ acorduri pentru detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct.

În ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din data de 13.08.2021, s-a aprobat numirea, începând cu data de 01.09.2021, a unui număr de 173 de cadre didactice, prin detașare în interesul învățământului în funcția de director și, respectiv, a unui număr de 70 de cadre didactice, prin detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct/ coordonator CJAP, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2021–2022. Nu au fost depuse documente pentru detașare pentru 23 de funcții de director/ director adjunct. Pentru următoarele unități de învățământ: Grădinița cu Program Normal „Peștișorul de Aur“ Năvodari, Școala Gimnazială Nr. 40 „Aurel Vlaicu“ Constanța, Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni, Școala Gimnazială Nr. 1 Grădina, Școala Gimnazială „Ion Ghica“ Tortoman, Școala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, Școala Gimnazială Nr. 1 Chirnogeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Târgușor, Școala Gimnazială Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ Constanța, Liceul Agricol Poarta Albă, Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie Sud, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă, Liceul Tehnologic Independența și Liceul Teoretic „George Călinescu“ Constanța, nu s-au depus dosare/ acorduri de detașare în interesul învățământului în funcția de director.

Nominalizările aprobate în Consiliul de Administrație al I.Ș.J. Constanța au avut în vedere, cu precădere, asigurarea continuității manageriale și statutul de titular al școlii, astfel 156 de directori și 58 de directori adjuncți, care au dovedit performanțe manageriale inclusiv în anul școlar 2020-2021, au fost reconfirmați în funcție. Pentru 12 unități de învățământ actualii directori nu au depus documente, continuitatea neputând fi astfel asigurată. Urmează ca până la 30 august să fie identificate soluții și pentru unitățile de învățământ în care încă nu s-au ocupat funcțiile de conducere.

În perioada 18-19.08.2021, între orele 9.00 și 16.00, la Palatul Copiilor Constanța se vor înmâna atât deciziile de încetare a contractelor de management educațional/ detașărilor în interesul învățământului în funcția de director/director adjunct, cât și cele de detașare în interesul învățământului în funcția de director/ director adjunct/ coordonator C.J.A.P. începând cu 01.09.2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3548 secunde