Performanța de excepție a elevului Ionuț Mihai a adus Liceul "Ioan Cotovu" Hârșova în atenția națională

4369
Județul Constanța a fost reprezentat la faza națională a Olimpiadei de Biologie, desfășurată la Cluj, de trei elevi, unul dintre ei, hârșoveanul Ionuț Mihai, clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”, reușind performanța calificării în lotul extins pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Armenia.



Despre succesele la învățătură ale elevului Ionuț Mihai aflam pentru prima dată în urmă cu patru ani, pe vremea când era clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic din Ciobanu și se califica la faza națională a Olimpiadei Naționale de Română, doar cu sprijinul prof. Marioara Mihai, directorul respectivului liceu. Fără niciun fel de meditație, dar cu multă râvnă.

În 2018, la Evaluarea Națională obținea nota maximă la Limba română și nota 9,85 la Matematică, la fel, fără nicio oră de meditație. Un elev excepțional care mărturisea că la matematică, pe lângă ajutorul profesorului Alexandru Brăcaci, a mai urmărit câteva clipuri pe internet, câteva tutoriale despre cum să înveţi mai uşor şi câteva lecţii ale unui profesor din Bacău.

Și, în ciuda faptului că și-ar fi dorit să ajungă elev al Liceului Teoretic „Ovidius”, cu o medie de excepție, condiția socială nu i-a permis familiei uniparentale să suporte costurile unei gazde în Constanța.

Așadar, în urmă cu patru ani, ajungea elevul Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova, pe care a reușit să-l reprezinte cu cinste la toate competițiile organizate până să fie anulate de pandemie.

Chiar din clasa a IX-a reușea prima performanță la biologie, Ionuț Mihai împărtășind bucuria tuturor. „Gândul mi se îndreaptă negreșit la calea parcursă în ultimele nouă luni de activitate școlară, la cele bune şi la cele mai puțin bune (a sosit, deci, momentul bilanțului), la realizări, dar şi la eșecuri, căci, în virtutea unei general recunoscute dialectici a vieții, doar pornind de la unitatea contrariilor ne putem da seama cât de departe am ajuns în progresul nostru. Astăzi este despre mulțumiri, iar ale mele se îndreaptă către o persoană minunată - doamna profesor Manuela Cornelia Piștea, dascălul care m-a împins de la spate către cel mai mare succes personal de până acum, mențiune la Olimpiada Națională de Biologie, care m-a asigurat că greșelile sunt doar lecții din care trebuie să înveți, că trebuie să ieși din zona de confort, deoarece așa descoperi (pe tine și lumea)”, transmitea Ionuț Mihai, în iunie 2019.

Dar cea mai recentă „ispravă” a sa legată de biologie i se datorează prof. Andreea Oana Lupu. Dintre cei 145 de elevi participanți la faza județeană a Olimpiadei de Biologie, desfășurată la Liceul Teoretic „Ovidius”, Ionuț Mihai reușea, împreună cu alți trei elevi constănțeni, să se califice la faza națională, desfășurată la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” din Cluj. Cu o parte din cărțile prevăzute în bibliografia pentru pregătirea participării la națională a fost ajutat de către Asociația „Arată că îți pasă” Hârșova, al cărei președinte este prof. Elena Manea, directorul Liceului Teoretic „Ioan Cotovu”.

Datorită punctajului obținut la faza națională a reușit să se califice în lotul extins, iar zilele acestea, Ionuț Mihai se află la Centrul de excelență de la Cluj, unde se pregătește pentru barajul în vederea calificării la Olimpiada Internațională de Biologie din Armenia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3203 secunde