Săptămâna Educației Globale

Pericolele ce ne pândesc în unele alimente

374
Pericolele ce ne pândesc în unele alimente - 81bf361b318debeddf0c50493b55565d.jpg
În 1999, Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei a inițiat prima Săptămână a Educației Globale, promovând în cele 46 de state membre activități școlare dedicate reducerii sărăciei și excluderii sociale.
Aceasta încurajează copiii, tinerii și profesorii să inițieze activități educaționale în domeniul cetățeniei globale prin dezbaterea unor teme ca diversitatea și inegalitatea, atât la nivel local, cât și global, având la bază principalele teme ale cetățeniei globale: sensibilizarea întregii lumi asupra rolului nostru de cetățeni ai globului, respectarea diversității și a comunicării interculturale, dorința de a face ca lumea să devină un loc mai echitabil și durabil, responsabilitatea asupra propriilor acțiuni. Săptămâna Educației Globale încurajează tineri și profesori să întreprindă un proiect de educație globală în școlile lor, reflectând asupra felului în care să se trateze fenomenul excluderii, al inegalității prin discutarea fenomenului de globalizare. Anul acesta, săptămâna s-a circumscris temei "Hrană pentru toți!".
La Medgidia, Casa de Cultură "I.N. Roman" a găzduit acțiunea "Știm să ne hrănim sănătos?", desfășurată cu ocazia Săptămânii Educației Globale, în cadrul căreia elevii Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia au vizionat filmul "Super Size Me", care a atras atenția asupra pericolelor mâncării de tip fast-food. Acțiunea a vizat conștientizarea populației școlare și a părinților cu privire la modul în care ne hrănim, la calitatea hranei ingerate și la combinarea alimentelor.
Totodată, în cadrul unei dezba-teri au fost ridicate probleme gen: Ne hrănim corect? l Meniul ideal pentru copii și adolescenți l Consumul de băuturi pasteurizate l Aditivii alimentari l Glutamatul monosodic l Bulimia și anorexia - consecințe ale alimentației incorecte. Au susținut "motivații" la subiect elevi ai claselor a XI-a E: Corina Rădoacă, Inesa Chistol, Mihaela Neacșu, și de la a XI-a C Iuliana Cioboată toți de la Liceul "N.Bălcescu", împreună cu prof. de chimie Dalia Grigore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.38 secunde