Peste 160 de elevi s-au întrecut în cunoștințe despre sănătate

106
Peste 160 de elevi s-au întrecut în cunoștințe despre sănătate - copii-1370230478.jpg

Articole de la același autor

De Ziua Internațională a Copilului, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța a organizat a treia ediție a Concursului Educație pentru Sănătate, faza națională. 

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, Liceul Teoretic "Ovidius", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Școala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" Constanța, l-a avut ca președinte de onoare pe prof. dr. Daniela Călugăru, inspector general MEN. 

Au participat peste 160 de elevi, clasele VII-X, din județele Caraș-Severin, Brăila, Prahova, Galați, Vaslui, Constanța și municipiul București, care au avut de elaborat o probă de creație și de rezolvat 50-60 de itemi, subiectele fiind propuse de către dr. Loti Popescu, de la DSPJ Constanța. Elevii au mai concurat și la secțiunea Afiș, lucrările abordând aceeași tematică - Educație pentru sănătate. 

Recunoscând importanța activităților educative formale și informale, necesitatea formării elevilor în spiritul unui stil de viață sănătos și armonios, precum și promovarea spiritului de învățare pentru sine, inițiatorii și organizatorii proiectului și-au propus conștientizarea și responsabilizarea factorilor instituționali și parteneriali ai școlii că Educația pentru Sănătate devine eficace în măsura în care ea este privită ca unul din scopurile principale ale acțiunii educaționale, aflându-se în raporturi de interdependență cu celelalte scopuri ale educației. 

De altfel, prof. Victoria Dorobanțiu, organizatorul concursului, afirma: "Este o competiție colegială, subscrisă motto-ului: Învățământul îi dă omului cunoștințe pentru a-și apăra sănătatea, pentru a-și articula revendicările civice, pentru a cunoaște legile mai bine" (Gary Becker). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cafeneaua de psihologie revine
Pagina a fost generata in 1.8914 secunde