Peste 73% din elevii constănțeni au luat note peste 5 la Evaluarea Națională

447
Peste 73% din elevii constănțeni au luat note peste 5 la Evaluarea Națională - evaluarenationala20168-1467387262.jpg

Articole recomandate

Peste 73% din elevii constănțeni care au susținut Evaluarea Națională au obținut note peste 5, iar 17 dintre aceștia au media 10. Cinci dintre copiii cu media maximă sunt de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din municipiul Constanța, de unde numeroși elevi au luat premii la concursurile organizate de NASA.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Constanța (ISJ) Constanța au centralizat rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională, 73,07% din aceștia, adică 3.996 de elevi, având medii peste 5, scrie News.ro.

Șaptesprezece candidați au obținut media 10 - cinci sunt de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", câte doi de la Liceul Teoretic "Traian", Școala gimnazială Nr. 37, Școala gimnazială "Remus Opreanu" și câte unul de la Școala gimnazială "Gala Galaction" Mangalia, Școala "G. Enescu" din Năvodari, Școala "Lucian Grigorescu" din Medgidia, Școala gimnazială Nr. 16, Școala gimnazială "Nicolae Tonitza", Școala gimnazială "Ion Jalea".

La proba de Limba și literatura română au fost prezenți 5.451 de absolvenți, iar o elevă de la Școala gimnazială "Constantin Brâncoveanu" a fost eliminată pentru tentativă de fraudă, deoarece avea un telefon mobil. Proba de matematică a fost susținută de 5.437 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

Contestațiile pot fi depuse în cursul zilei de vineri și vor fi soluționate în perioada 2-4 iulie, urmând ca în 5 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Anul trecut 77,29% din absolvenții de clasa a VIII-a din județul Constanța au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională.

Rezultatele Evaluării Naționale au fost publicate, vineri, de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), cifrele arătând că 241 de elevi au obținut medii de 10, la nivel național, în timp ce un sfert dintre candidați au medii sub 5.

Datele furnizate de MENCS arată că 241 de candidați au obținut media 10, la nivelul întregii țări, iar peste 37.000 de elevi, reprezentând circa 25 la sută dintre absolvenții clasei a VIII-a înscriși la examene, au medii sub 5, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6222 secunde