Peste 8.000 de profesori protestează de Ziua Mondială a Educației

357
Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat ieriă că peste 8.000 de profesori vor participa, marți, în Capitală, la un miting și un marș de protest, sub sloganul "Salvați școala românească", cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.
"Mitingul va avea loc între orele 11.00 și 12.30, în Piața Victoriei, după care ne vom deplasa într-un marș pe Calea Victoriei până la Ministerul Muncii și cel al Educației, unde vom depune memorii cu revendicările și solicitările noastre", a declarat același lider.
Potrivit lui Cornea, la proteste sunt așteptați să participe între 8.000 și 10.000 de profesori din toate județele țării, dar și părinți și elevi. Mitingul va fi organizat sub sloganul "Salvați școala românească".
De la Constanța, conform datelor furnizate de prof. Mihai Contanu, vicepreședintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniver-sitar, vor pleca trei autocare, cu cel puțin 150 de cadre didactice.
Principalele revendicări ale sindi-caliștilor sunt: salarii decente, coefi-cienți mai mari în grila unică de salarizare, majorarea salariului minim la 750 lei, din 2011, stoparea reducerilor de personal din învățământ, deblocarea posturilor, depolitizarea învățământului sau adoptarea noii legi a educației care să reformeze sistemul de învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Sanda Oprea - profesorul anului
Pagina a fost generata in 2.6067 secunde