Plan anti-bullying, în fiecare școală

309
Plan anti-bullying, în fiecare școală - planantibully1-1591886936.jpg

Articole de la același autor

Începând cu anul școlar următor, fiecare unitate de învățământ are obligația de a introduce în regulamentul de ordine interioară obiectivul "Școală cu toleranță zero la violență". Măsura vine după ce Ministerul Educației și Cercetării a elaborat normele metodologice de aplicare a Legii împotriva violenței psihologice - bullying. Acestea au fost publicate deja în Monitorul Oficial din 10 iunie 2020 și au intrat în vigoare odată cu publicarea.

Astfel, pentru prevenirea violenței psihologice - bullying, în fiecare unitate de învățământ va fi înființat un grup de acțiune anti-bullying din care vor face parte maximum 10 membri, dintre care doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor și un reprezentant al părinților. Rolul acestui grup este prevenirea, identificarea și soluționarea faptelor de bullying comise între elevi, prin acțiuni fizice, verbale, relaționare și cibernetice.

"Este datoria noastră, ca adulți responsabili, să-i apărăm, să-i protejăm pe copiii noștri prin educație, prin exemple pozitive. De aceea, Legea anti-bullying, însoțită de normele de aplicare, trebuie văzută ca un pas important pentru asigurarea demnității tuturor copiilor din România", a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3881 secunde