Creștinii ortodocși se pregătesc de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

205
Creștinii ortodocși se pregătesc de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul - sfintisursadoxologia-1591887009.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, Biserica Ortodoxă bifează încă două sărbători importante pentru creștini. Astfel, pe data de 24 iunie, creștinii cinstesc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, iar pe 29 iunie, îi comemorează pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Prima dintre acestea este, cum spuneam, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, zi cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica.

XXX

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă a seminției lui Aaron. Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus.

Biblia spune că nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut până la punerea numelui fiului său. Totodată, există o lungă perioadă din viața Sfântului Ioan Botezătorul despre care nu avem informații.

Cunoaștem că s-a retras în pustiu, unde a dus o viață de aspre nevoințe, până în momentul în care a primit poruncă să înceapă să predice. Rolul lui Ioan nu a fost numai acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci și acela de a-L descoperi lumii ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu. Mesajul pe care îl transmitea Sfântul Ioan era "Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!". Ca urmare, cei care renunțau la păcate erau botezați în Iordan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1043 secunde