"Plata birului" se face, astăzi, în parcul Tăbăcărie

211

Articole de la același autor

Proiectul "Seri de teatrul la Pontul Euxin" continuă în această seară, începând cu ora 21.00, cu piesa "Plata birului". Ca și până acum, spectacolul va fi susținut în amfiteatrul din parcul Tăbăcărie. Regia îi aparține Mirabelei Moroșanu, iar din distribuție fac parte Dana Cojan, Edoard Petre, Loredana Adăscăliței, Catinca Hanțiu, Gabriela Dumitrache, Cătălina Oțeleanu.

Spectacolul, pus în scenă de Mirabela Moroșanu, care o și interpretează pe tanti Vasilica, săteanca ce se decide să nu mai plătească nicio taxă "priciptorului" ce bate pe la porți, motivând că statul nu o ajută cu nimic, ridică o problemă serioasă (plata birurilor sau a taxelor), dar are și savoarea unei comedii dulce-amărui.

Organizatorii spun că avem de-a face cu o comedie care are ritm de învârtită și de horă în care se prind, într-un ritm amețitor, mai toate personajele, cu excepția primăriței și a "Priciptorului", singurul personaj masculin. Acesta din urmă privește cu umor conflictul care se generează între tanti Vasilica, nepoata sa, Sultana, care se ocupă de treburile gospodărești și fetele, care învață la școala din sat, Ioana și Anica, pe de o parte, și dârza vecină Marița, de cealaltă parte, care nu se lasă călcată în picioare nici ea, nici orzoaica ei, din cauza proastei decizii a Vasilicăi de a nu-și plăti birurile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Nouă ani fără Eugen Mazilu
Sâmbătă, 08 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Stand-up comedy în Parcul Tăbăcărie
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde