Povestea celor Trei Ierarhi, modele ale teologiei

226
1
Povestea  celor Trei Ierarhi,  modele ale teologiei - povesteacelortreiierarhi-1454088147.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, creștinii sărbătoresc Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Care este motivul acestei sărbători? În zilele împăratului Alexie Comnen, secolul XI, între teologi au apărut neînțelegeri referitoare la cinstirea acordată celor Trei Sfinți Ierarhi, propunându-se diverse ierarhii. Pentru a pune capăt disputei, sfinții s-au arătat, unul câte unul, apoi toți trei arhiereului Ioan care păstorea cetatea Evhaitenilor. Atunci, sfinții i-au spus ierarhului: "noi, precum vezi, la Dumnezeu una suntem și nici o împotrivire sau vrajbă nu este între noi. Ci fiecare la timpul său, îndemnați fiind de Duhul Sfânt, am scris învățături pentru mântuirea oamenilor. Nu este între noi, unul întâi și altul al doilea, și de vei chema pe unul, vin și ceilalți doi. Drept aceea, scoală-te de poruncește celor ce se ceartă să nu se mai certe pentru noi. Serbați-ne într-o singură zi și ne prăznuiți cu bună-cuviință".

Sâmbătă, 30 ianuarie, începând cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului, la biserica "Sfinții Trei Ierarhi" din Constanța (din zona Cireșica).

Duminică, 31 ianuarie, de la ora 9, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. 

Comentează știrea

ActionVictory'S
30 ianuarie 2016
Cartea ta..

Niciodată să nu privești studiul ca pe o datorie, ci ca pe un prilej demn de invidiat care te învață ce înseamnă influența eliberatoare a frumuseții pe tărâmul spiritului, pentru bucuria ta personală și beneficiul comunității căreia va aparține munca ta de mai târziu. citat celebru din Albert Einstein Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton
Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Pagina a fost generata in 1.9333 secunde