UDTR a marcat "Așura"

198
UDTR a marcat

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat, vineri, la sediul central din Constanța, "Așura". Evenimentul a fost organizat de comisia de religie a UDTR și a reunit lideri ai Uniunii Democrate Turce din România, reprezentanți ai Con-sulatului General al Republicii Turcia la Constanța și membri ai comunității turce. 


Manifestarea a debutat cu rostirea unei rugăciuni după care s-a vorbit despre semnificația religioasă a lunii Muharrem. La final, invitații au servit desertul "Așure" pregătit după rețeta etnicilor turci din Dobrogea.


"Așura" este primul eveniment religios din luna Muhharem, întâia lună a anului islamic și a coincis în acest an cu data de 23 octombrie. "Musulmanii obișnuiesc să țină post în memoria nepotului profetului Muhammed, Huseyn, care a fost mar-tirizat în această zi, în anul 680. În Dobrogea, în ziua de Așura și începând din această zi, timp de o lună, gospodinele pregătesc conform tradiției un desert delicios după o rețetă transmisă din generație în generație din care nu lipsesc minim nouă ingrediente: grâu, năut, smochine, curmale, caise uscate, migdale, nucă, apă de trandafiri și stafide", a explicat purtătorul de cuvânt al UDTR, Sorina Asan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoare mare, azi
Pagina a fost generata in 0.3966 secunde