Liderul Federației Turcilor din Olanda, Murat Geddik, vizită la UDTR

108
Liderul Federației Turcilor din Olanda, Murat Geddik, vizită la UDTR - liderulturc2n-1443186656.jpg

Articole de la același autor

Liderii UDTR au organizat, vineri, cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului - Qurban Bayram o întâlnire cu reprezentanții mass-media la care au participat și oaspeți de seamă, de peste hotare. Mai exact, conferința a fost susținută de președintele Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), Osman Fedbi, împreună cu Ervin Ibraim, secretar general și Iusein Ibram, deputat. Totodată, pe lângă jurnaliștii prezenți, la conferința de presă au participat în calitate de invitați președintele Federației Turcilor din Olanda, Murat Geddik, și subprefectul județului Constanța, Levent Accoium. 


"Suntem onorați că, în acest an, îl avem alături de noi la această sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră pe președintele Federației Turcilor din Olanda, Murat Geddik. Între noi există, de patru ani, o relație foarte bună de cooperare. Mai mult, acum și-au dorit să ne fie alături și chiar au pregătit pachete pentru familiile nevoiașe din comunitatea noastră. În total, vor fi distribuite 3.200 de pachete către membrii UDTR așa cum este obiceiul la noi de sărbători. De asemenea, intenționăm să oferim mai multe pachete cu carne de oaie și către un centru de plasament din Constanța", a spus președintele UDTR, Osman Fedbi.


La rândul său, Murat Geddik, președintele Federației Turcilor din Olanda s-a arătat foarte încântat de colaborarea pe care o are cu Uniunea Democrată Turcă din România. Printre altele, el a precizat că se află pentru prima dată în România și se simte foarte bine aici.


La finalul întâlnirii, în semn de respect și apreciere, liderul UDTR, Osman Fedbi, i-a oferit lui Murat Geddik o plachetă.
Anul acesta, musulmanii din întreaga lume sărbătoresc în zilele de 24, 25, 26 și 27 septembrie Qurban Bayram-ul (Sărbătoarea Sacrificiului). Potrivit tradiției islamice, credincioșii au obligația ca în această perioadă să sacrifice un animal (berbec, oaie, vită). Cu prilejul acestei sărbători, musulmanii trebuie să se împace, se fie uniți și să se gândească la cei săraci, la cei care au nevoie de ajutor. Astfel că, din animalul sacrificat, tradiția spune că două treimi trebuie împărțite, iar o treime se oprește în casă, pentru a fi consumată de familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Tinerii de la UDTR au un nou lider
Pagina a fost generata in 0.34 secunde