Proiectele educaționale cu Turcia, benefice pentru elevi și profesori

366
Proiectele educaționale cu Turcia, benefice pentru elevi și profesori - proiecteeducationale-1440178142.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Manavgat (Turcia), la invitația Asociației de Cercetare și Dezvoltare în Educație din Europa și Asia, a avut loc o importantă vizită a unei delegații formate din profesori de limba turcă, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța și ai Ministerului Educației Naționale, condusă de inspectorul de specialitate din cadrul MEN, prof. Vildan Bormambet.
Cu acest prilej, au avut loc o serie de întrevederi cu responsabili pentru proiecte europene din cadrul Ministerului Educației Naționale din Republica Turcia. 


Prof. Tuncer Demirci, președintele asociației care a inițiat vizita declara: "În acest an, au vizitat România patru grupuri de elevi și au fost aprobate alte șase proiecte educaționale cu fonduri europene care implică unități de învățământ din București și Constanța".


Responsabilul cu proiectele europene din cadrul Ministerului Educației Naționale din Turcia, prof. Recep Altin, a subliniat faptul că tineretul reprezintă viitorul unei țări și din acest motiv proiectele educaționale constituie o prioritate pentru politica statului turc, de formare a elevilor și studenților.


Prezent la discuții, președintele Osman Fedbi a declarat: "Proiectele educaționale constituie o preocupare permanentă a conducerii UDTR. Din acest motiv dorim să ne implicăm permanent în diverse proiecte care vizează învățământul. Proiectele educaționale europene, parteneriatele educaționale cu Republica Turcia sunt benefice atât pentru elevii de etnie turcă, dar și pentru cei români și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia".


Schimbul de experiență al cadrelor didactice din România a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președintele comisiei, prof. Vildan Bomambet.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6557 secunde