Universitari din Turcia și Galați vorbesc despre "sfântul musulman din Dobrogea"

314
Universitari din Turcia și Galați vorbesc despre

Articole recomandate

Sâmbătă, 5 septembrie, la Babadag, Uniunea Democrată Turcă din România, în parteneriat cu UKID (Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Cooperare) din Turcia, organizează un eveniment cultural dedicat lui Sari Saltuk, gânditorul turc care a răspândit religia islamică în Balcani, la începutul secolului al XIII-lea.

Manifestarea va debuta la ora 11, la Primăria Babadag, cu simpozionul intitulat "Întâlnire cu Sari Saltuk Baba". Vor vorbi despre Sari Saltuk și despre simbolistica sufită, conferențiar universitar Musa Tașdelen, de la Universitatea Marmara din Istanbul, și conferențiar universitar dr. Silviu Lupașcu, de la Facultatea de Istorie filozofie și Teologie, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

În cadrul simpozionului, va fi lansată cartea "Sari Saltuk Baba, un sfânt musulman din Dobrogea", autor Șafik Kantar, traducere în limba română, Gulten Abdula. După lansarea de carte, participanții vor asista la o slujbă religioasă la Geamia Ali Gazi Pașa și se vor reculege la mormântul lui Sari Saltuk.

La eveniment, vor participa peste 500 de etnici turci de la filialele UDTR din Constanța, Tulcea, Bucu-rești, Galați, Brăila, Medgidia, Mangalia, Techirghiol, Tuzla, Cum-păna, Cobadin, Fântâna Mare, Băneasa, Dobromir, Hârșova, Cernavodă, Babadag, Măcin și Isaccea.

Alături de etnicii turci, se vor afla președintele UDTR, ing. Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, și deputatul Ibram Iusein. Vor mai lua parte la manifestări ambasadorul Republicii Turcia la București, ES Osman Koray Ertaș, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcaliskan, și reprezentanți ai UKID.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Tinerii de la UDTR au un nou lider
Pagina a fost generata in 0.465 secunde