UDTTMR, gazda primei întâlniri a Consiliului Tătarilor

224
1
UDTTMR, gazda primei întâlniri a Consiliului Tătarilor - udttmr2-1441045975.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a găzduit, duminică, 30 august, prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. La întâlnire, au fost prezenți 18 dintre cei 24 de membri aleși în cadrul Congresului Mondial al Tătarilor, care a avut loc la Ankara, în perioada 1-2 august 2015. În cadrul primei întâlniri a noilor membri ai Consiliului de Coordonare, au fost desemnați și vicepreședinții, secretarul general, trezorierul și adjuncții lor. UDTTMR și-a adjudecat și de această dată trei funcții, pentru toți cei trei reprezentanți care sunt membri în Consiliul de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor.

Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, ocupă un loc de vicepreședinte, alături de Mukremin Șahin, Lenur Islamov și Ümit Șilit.

Prim-vicepreședintele UDTTMR, Samir Menan, a fost numit secretar general adjunct, alături de Adas Jakubauskas și Ervin Ýbrahimov, în timp ce Metin Omer va ocupa funcția de trezorier adjunct. În cadrul aceleiași întâlniri, Namik Kemal Bayar a fost numit secretar general, iar Adnan Evren Olcay - trezorier.

La eveniment, au participat și muftiul Iusuf Muurat, subprefectul Ersun Anefi și deputatul UDTTMR Varol Amet. O prezență importantă a fost cea a directorului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Andreea Mocanu. Nu au lipsit nici oaspeții din mediul politic din Turcia, deputatul MHP Demirel Ruhsar luând, de asemenea, parte la întâlnire.

Următoarea întâlnire a comisiei va avea loc la Kiev, în Ucraina, peste alte două luni, urmând ca cea de-a treia ședință să se desfășoare la Vilnius, în Lituania. Pentru o cât mai bună organizare, membrii comisiei au convenit ca, în primul din cei patru ani ai actualului mandat, ședințele să se organizeze o dată la două luni. 

Comentează știrea

wwww
1 septembrie 2015
De ce Dl gelil

Oare de ce dl gelil dta cu cazier si toate celelalte ,ce mai vrei sa fi tu ttoott.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3578 secunde