UDTTMR organizează Festivalul Internațional al Portului

155
UDTTMR organizează Festivalul Internațional al Portului - udttmr5-1440343187.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România organizează, în zilele de 28 și 29 august 2015, cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco - Tătar. Evenimentul va reuni și anul acesta ansambluri din diferite colțuri ale lumii. Noutatea acestei ediții va consta în participarea la festival a unui ansamblu de tătari din Lituania. De asemenea, după o perioadă de absență, pe scena festivalului vor reveni și tătarii din Ucraina. Nu vor lipsi nici ansamblurile din Turcia, Macedonia, Bulgaria, Georgia, iar din România vor evolua ansamblurile Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.

Festivalul va debuta vineri, 28 august, ora 11, cu tradiționala paradă a portului popular, care se va desfășura pe traseul Teatrul de Vară "Soveja" - bd. Al. Lăpușneanu - Faleza stațiunii Mamaia - Cazinoul din Stațiunea Mamaia și se va încheia cu o reprezentație în Piațeta Cazinoului. Tot vineri, începând cu ora 19, pe scena Teatrului de Vară "Soveja" vor urca toate an-samblurile participante la festival, spectacolul urmând a se desfășura pe parcursul a aproximativ 3 ore.

Sâmbătă, 29 august, ora 15,00, în parcul de lângă Teatrul "Soveja" va avea loc o competiție de lupte tradiționale tătărești - kureș, iar de la ora 19, pe aceeași scenă a Teatrului de Vară "Soveja" va avea loc spectacolul de gală. Nu vor lipsi momentele festive, precum decernarea plachetelor, dar și focurile de artificii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2026 secunde