UDTTMR are patru reprezentanți în conducerea Congresului Mondial al Tătarilor

486
5

Articole de la același autor

UDTTMR are patru reprezentanți în noua structură de conducere a Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni. Potrivit statutului, României i-au revenit două locuri în Comitetul Executiv al Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, acestea fiind ocupate de Gelil Eserghep și Samir Menan. Acestora li s-a mai alăturat drd. Metin Omer, care susține cursul "Istoria și civilizația tătarilor", la Universitatea "Ovidius" din Constanța. Numirea acestuia a fost făcută direct de către președintele Congresului Mondial al Tătarilor Cri-meeni, Refat Çubarov. Alături de cei trei reprezentanți ai UDTTMR, din noua structură de conducere va mai face parte și muftiul Muurat Iusuf, care a fost desemnat membru în Comisia de Control a congresului.

În perioada 31 iulie - 2 august, la Ankara, s-a desfășurat cel de-al doilea Congres Mondial al Tătarilor Crimeeni. Au participat 430 de delegați cu drept de vot, care au reprezentat 200 de organizații ale tătarilor crimeeni din 13 țări. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musul-mani din România a avut 70 de delegați cu drept de vot.

Toți au contestat, încă o dată, pu-blic, anexarea Crimeei de către Federația Rusă. Din sală nu au lipsit nici diplomați străini acreditați la Ankara, precum Ambasadorul SUA în Turcia și Ambasadorul României, Radu Onofrei.

În urma votului deschis, Refat Çubarov a fost desemnat președintele Congresului, obținând 260 de voturi, în timp ce contracandidatul său a adunat numai 66 de voturi. 

Comentează știrea

wwww.
4 august 2015
Cine sunt cei 4.

Da oare cine sunt cei 4 toti sunt rude cu Gelil,pacat domnilor alti tatari nu mai sunt.

senol
4 august 2015
Un condamnat penal a ajuns sa reprezinte tatarii!

vai de noi ce am ajuns : ne reprezinta un condamnat penal cu decizie definitiva , un mafiot , un afemeiat care si-a lasat nevasta sa traiasca cu nida ablez . O persoana care ani de zile a fost mana dreapta a lui vadim in romania mare , intr-un partid nationalist , acum reprezinta tatarii! Rusinenous ! Vai noua !

cunoscator
4 august 2015
cat a costat?

poate ne ajuta dna-ul sa aflam cat din banii uniunii a platit eserghep organizatorilor congresului ca sa ocupe aceasta functie! Dna, se aude?

menden
4 august 2015
Numai oportunisti

numai oportunisti in uniunea tatara, oamenii de bun simt care au trecut pe acolo si au vazut ce se intampla au plecat repede. Inca de la inceput, din anii 90, cei de acolo vindeau Koran-urile pe care le primisera donatie pentru a fi distribuite gratuit. In 2012 au pupat fundul echipei Mazare -Constantinescu cat au putut de mult. Nu ne reprezinta!

Birol
4 august 2015
Halal reprezentanti!

Eserghep, actualul presedinte al uniunii tatare, este condamnat penal cu decizie definitiva pentru sprijinirea infractorului si se afla sub supraveghere penala. Este fost deputat din partea partidului nationalist al lui vadim romania mare, nu are nici o legatura cu tatarismul decat interesele pentru banii uniunii tatare. Fiicasa este consilierul actualului deputat al uniunii tatare, salariat din banii statului roman. Actualul subprefect este nasul lui fiicasa, fost angajat garda financiara care nu a reusit sa ia nici un examen si a gasit in schimb un loc caldut la uniunea tatara. Fostul subprefect este cumnatul lui eserghep ( fratele sotiei formale, adica cea din acte), condamnat definitic pentru fapte de coruptie. Actualul for decizional al uniunii este format in proprtie de 90% din rudele lui si fac cu totii plimbari gratuite pe banii statului roman! Pans cand trebuie sa ii rabdam?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6148 secunde