UDTTMR, festivitate de absolvire a cursului "Istoria și Civilizația tătarilor"

127
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" au organizat marți, 9 iunie, festivitatea de absolvire a cursului "Istoria și civilizația tătarilor". Au participat atât cursanții care au primit Diplome de absolvire, dar și membri și prieteni ai comunității tătare. Cursul festiv a fost deschis de decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, Conf. Univ. Dr. Emanuel Plopeanu, care a punctat importanța derulării acestui proiect atât pentru comunitatea tătară, dar și pentru mediul universitar constănțean. Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a mulțumit la rândul său participanților la curs pentru interesul manifestat, Facultății de Istorie și Științe Politice, implicit Universității "Ovidius", decanului Emanuel Plopeanu, Prof. Univ. Dr. Florin Anghel, căruia i-a aparținut ideea organizării acestui curs, precum și titularului acestui curs, drd. Metin Omer.


Un moment aparte în cadrul evenimentului l-a constituit semnarea acordului dintre UDTTMR și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" cu privire la derularea cursului "Istoria și civilizația tătarilor" și în anul universitar 2015 – 2016.


Potrivit Conf. Univ. Dr. Emanuel Plopeanu, începând cu anul universitar 2016 – 2017, cursul de "Istoria și civilizația tătarilor" ar putea intra în programa Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius", ca una dintre materiile opționale, ceea ce ar reprezenta un pas deosebit de important în păstrarea și promovarea identității tătarilor din Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3555 secunde