Gelil Eserghep:

"Dacă vreodată, în România, nu vor mai exista tătari o să fie numai vina noastră"

1711
11

Articole de la același autor

În perioada 31 iulie - 2 august, la Ankara, s-a desfășurat cel de-al doilea Congres Mondial al Tătarilor Crimeeni. La eveniment au participat 430 de delegați cu drept de vot, care au reprezentat 200 de organizații ale tătarilor crimeeni din 13 țări. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a avut 70 de delegați cu drept de vot. Aflat la tribuna Congresului, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a apreciat în mod aparte interesul deosebit al statului român față de minoritatea pe care o conduce.


"Dacă vreodată, în România, nu vor mai exista tătari o să fie numai vina noastră și nu a statului român care ne-a apreciat întotdeauna. Ținând cont de ce se întâmplă cu frații noștri din Crimeea, noi suntem niște privilegiați", a spus, printre altele, Gelil Eserghep. 


Pe de altă parte, în urma alegerilor desfășurate la Ankara, UDTTMR a reușit performanța de a avea patru reprezentanți în noua structură de conducere a Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni. Potrivit statutului, României i-au revenit două locuri în Comitetul Executiv al Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, acestea fiind ocupate de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și prim-vicepreședintele UDTTMR, Samir Menan. Acestora li s-a mai adăugat un loc, numirea în acest caz venind din partea președintelui Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, Refat Cubarov, care l-a propus pe drd. Metin Omer de la Universitatea Hacetteppe din Ankara, cel care susține și cursul "Istoria și civilizația tătarilor", la Universitatea "Ovidius" din Constanța. Alături de cei trei reprezentanți ai UDTTMR, în noua structură de conducere se mai află și Muftiul Muurat Iusuf, care a fost desemnat membru în Comisia de Control a Congresului.


În altă ordine de idei, pe parcursul vizitei la Ankara, cei 90 de membri ai delegației UDTTMR au fost primiți de Excelența Sa, Radu Onofrei, ambasadorul României la Ankara, la sediul reprezentanței diplomatice românești din capitala Turciei. Cu acest prilej, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, i-a înmânat repre-zentantului statului român la Ankara, în semn de mulțumire pentru sprijinul manifestat în promovarea comunității tătare în Turcia, o plachetă și un CD cu muzică tradițională tătărească, asigurân-du-l totodată că, prin vocea UDTTMR, comunitatea tătară din România va reprezenta mereu, așa cum se cuvine, atât interesele comunității la nivel internațional, cât și interesele României.


La rândul său, ambasadorul Radu Onofrei a ținut să precizeze că un rol foarte important în dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre România și Turcia l-a avut întotdeauna comunitatea tătară.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
melida
6 august 2015
congres

Felicitari presedintelui ca a onorat uniunea cu asemenea rezultate. Ne bucura si sintem mandri ca sintem reprezentati la nivel mondial.

wwww
6 august 2015
Melida

Melida ce faci cu cealalta fata a lui Gelil ca este condamnat.

aledin
6 august 2015
Daca vom disparea va fi vina penalilor care sunt la conducerea uniunii

presedintele actual al uniunii tatare este un condamnat penal cu decizie definitiva. Vicepresedintele nogai are dosar penal. Actualul deputat cunoscut tuturor oentru cat a furat de la uniune este santajat. Fata presedintelui este consilierul deptatatului si are salariu din banii statului roman. Nasul fetei lui este subprefect si fost comisar la garda financiara care nu a luat nici un examen acolo. Cumnatul lui fostul subprefect este condamnat penal cu decizie definitiva. Muftiul este vechil la ficasa si sclavul lui Gelil care ii aduce si aprinde trabucul. Mama si tatal lui isi serbeaza zilele de nastere casatorie in cadru festiv la uniune. Banii statului sunt cheltuiti de rudele lui din cr pe excursii. Daca vom disparea va fi din vina acestor cauze!!!

dna
6 august 2015
Va fi vina mitei electorale care se practica la uniunea tatara

aia care voteaza cum le zice eserghep primesc cadou excursii gratuite din banii uninii. Pentru mita electorala multi politicieni au intrat mai nou la puscarie. Urmeaza marele tatar de Romania mare in curand.

veli
6 august 2015
Presedintele dictator isi cumpara locurile in conducere cu banii tatarilor dati de statul roman

tatarii au acum un presedinte dictator care aplica cu pricepere metidele dictaturii : minciuna , calomnia , amenintarile . Pana presedintele actual pana acum 3 ani nici nu stia ca e tatar, cand a vazut ca nu-l mai primeste nici un partid desi a incercat din greu peste tot a sa-si aminteasca ca e tatar. Acum se da mare tatar care cumpara cu banii statului roman si al tuturor tatarilor locuri in conducerea congresului pentru el si acolitii lui. Rusine.

Erol
10 august 2015
Pentru postacii care nu au ce face decat sa manance "castane"!

Rusine sa va fie voua, acelora care va ascundeti sub diferite pseudonime si aruncati cu noroi!Condamnarea presedintelui a fost o facatura mizerabila .Ganditi-va bine cand acuzati fara probe,exista un D-zeu care vede si aude tot.Cu ce ati contribuit voi la infiintatarea acestei uniuni,ce ati facut voi pentru tatari?In timp ce unii au venit "coate goale mate fripte " la uniune si au iesit bogati,Gelil a venit bogat si cu experienta politica la uniune,consider ca la el a fost doar o dorinta de a rezolva problemele uniunii nicidecum sa isi faca faima...o avea deja!Personal daca eram in locul lui nu m-as fi bagat sa fiu injurat de jeguri umane ca voi.Ati incercat ultima carte ,nu a mers acum mancati rahat!

Varol
10 august 2015
Presedinte penal, mafiot , afemeiat

Presedintele se pare ca nu si-a mai platit postacii sa posteze pentru el si a inceput sa posteze singur in apararea lui . Ca oricum nu il apara nimeni altcineva . Sigur ca dosarul lui penal a fost o facatura , si al Elenei Udrea , si al lui Dragnea toate sint . Sigur ca a venit cu bani la uniune, daia tranevrenul are toate traseele si firma merge foarte bine nu ca metropolitan care a ajuns sa traiasca doar din transportul de la uniune . Sigur ca are experienta politica , doar i-a pupat dosul lui vadim atatia ani si a fost la romania mare iar acum sa trezit mare tatar . Daia a ramas si fara nevasta , doar nida il mai primeste.

Erol
11 august 2015
Pentru Varol

Ca esti platit de Transevren sa postezi reiese din comentariul tau.Faptul ca Transevren are toate traseele din Constanta nu ne intereseaza,poate sa le ea si pe cele din Romania si din toata din Europa tot tractorist ramane (asta e meseria de baza).Sincer lui Vadim poti sa ii reprosezi multe dar ca e prost , si ca nu isi iubeste tara nu,ce e rau in faptul ca iti iubesti tara?Viata privata a fiecarui om il priveste.Dovada jegului uman care esti consta in faptul ca te legi de viata personala,nu ai cum sa lovesti altfel.E sunt un tatar care vad ce se intampla de ani de zile si fac o diferenta ,nu am fost platit de nimeni !

daniela
11 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

Pentru Gelil postacul
13 august 2015
Presedintele tatar e PENAL si deturneaza in intereser personal banii uniunii

Eserghep este un presedinte PENAL care este INVALID conform statutului !!!! Banii dati de statul roman tuturor tatarilor sunt deturnati in interesul personal al presedintelui si al familiei lui. 1.Fata lui este in acte consilierul deputatului si ia lunar salariu de la statul roman. 2. Nasul fetei lui este subprefect si ia salariu de la statul roman. 3. Firma presedintelui este singura firma de transport cu care lucreaza uniunea tatara. Mai exista si alte de transport puternice controlate de tatari. 4. Ginerele presedintelui este in CR, forul de conducere al uniunii, si face cele mai profitabile afaceri cu uniunea. 5. Mama, tatal, nasterea nepoatei presedintelui sunt serbate festiv in cadrul uniunii din fondurile statului roman. 6. Vicepresdintii uniunii au si ei dosare penale. Un vicepresedinte este proprietarul unui restaurant unde se fac toate petrecerile pe banii statului roman. 7. Sotia vicepresdinteluo nogai ia salariu din proiectele europene ale uniunii. 8. Cumnatul presedintelui este fost subprefect penal si el cu salariu de la statul roman si din proiectele europene ale uniunii. 9. Membrii cr care voteaza cum le cere presedintele penal promesc drept mita electorala excursii gratuite pentru ei si familiile lor. 10. Desi banii statului roman sunt pentru promovarea tatarismului ei se cheltuie pe excursii de recompensare a acolitilor presedintelui penal. 11. Si cate si mai cate.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.386 secunde