UDTR, mesager al folclorului românesc peste hotare

162
4
UDTR, mesager al folclorului românesc peste hotare - udtr-1441201701.jpg

Articole de la același autor

Ansamblul folcloric "Delikanlıar" aparținând Uniunii Democrate Turce din România a participat în perioada 29 august-1 septembrie la Festivalul Internațional de Muzică și Dans de la Istanbul, organizat de Asociația Folclorică "Boğaziçi".

Festivalul a reunit participanți din: România, Bulgaria, Grecia, Georgia, Tatarstan, Kîrgîzstan și țara gazdă, Turcia. Ansamblul folcloric "Delikanlılar" a urcat pe scena Festivalului Internațional de Dans de la Istanbul în data de 30 august și a fost singura formație care a reprezentat România. Tinerii componenți ai ansamblului au prezentat o suită de dansuri populare românești: geampara, ofițereasca, o horă moldovenească și un joc din zona Făgărașului dar și dansuri tradiționale ale turcilor dobrogeni. La final, ansamblul folcloric "Delikanlılar" a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.


"A fost o premieră pentru ansamblul Delikanlıar să prezinte dansuri populare românești deoarece repertoriul nostru cuprinde numai dansuri tradiționale turcești. Am reușit în timpul record de trei zile, să învățăm dansuri din trei regiuni geografice ale României pentru care am primit ropote de aplauze. Prin participarea noastră la acest festival am demonstrat încă o dată că etnicii turci din Dobrogea reprezintă o punte de legătură între România și Turcia", a declarat coregraful ansamblului, Derya Amet. 



Comentează știrea

GBgHXGeAMFvYdiP
29 noiembrie 2016
tpLBBWpaFIBccxfr

5Zzzhf ewqvlnrktfiz, [url=http://aueffpncfkqk.com/]aueffpncfkqk[/url], [link=http://rtzquhccqquc.com/]rtzquhccqquc[/link], http://bvlkigtqjudp.com/

bVqnHzEABoZAADESCt
2 decembrie 2016
dnUPXsBix

HvYWz3 zmwsrzplhtom, [url=http://fznxtkevubzi.com/]fznxtkevubzi[/url], [link=http://gyhhvovsnkdn.com/]gyhhvovsnkdn[/link], http://yfvrustjyrus.com/

Billybum
20 iunie 2017
owlppwe8

wh0cd1138556 buy paxil buy vermox cialis tablets Atarax look at this

Billybum
7 august 2017
r3v6kzpk

wh0cd136179 zanaflex avodart ordering hctz on lind propranolol dramamine cephalexin tamoxifen

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4418 secunde