Poznele lui "Max și Moritz", adorate de copii

456
Într-un repertoriu eminamente clasic, cu spectacole simfonice sau de operă și balet, mai rar îți este dat să vezi foaierul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovki" din Constanța răsunând a zeci de glasuri de copiii. Ei constituie publicul predilect al Teatrului pentru Copii și Tineret.
Povestea celor doi băieți insuportabili pe nume Max și Moritz se joacă cu succes din 2006 pe scena acestui teatru, baletul fiind realizat special pentru turneul tradițional susținut anual de balerinii constănțeni în Germania.
Cele șapte pozne, povestite în poante de balerinii constănțeni, sâmbătă, pe scena teatrului, au constituit o adevărată încântare pentru audiența majoritar minoră. Și aceasta pentru că baletul "Max și Moritz" vorbește despre năzdrăvăniile copiilor din toate timpurile. Este o poveste cu rațe, găini, cocoși și lebede, pro-fesori, jupâni și jupânese care cad pradă șotiilor elevilor. Ca dovadă că s-au simțit foarte bine, chiar după primul act, în pauză, copiii au urcat degrabă pe scenă, neștiind că le este interzis acest lucru, încercând să mimeze ceea ce văzuseră.
La finalul celor două ore de întâm-plări explicit transpuse de Horațiu Cherecheș, în rolul lui Max, și Adrian Mihaiu, în rolul lui Moritz, care au avut alături o distribuție ce a intrat atât de bine în pielea personajelor încât părea să se distreze odată cu publicul, copiii au aplaudat minute în șir. De parcă nu-și doreau să se despartă de balerinii constănțeni.
N-or fi micuții spectatori "baletomani", dar atunci când se simt bine constituie cel mai sincer public pe care îl poate avea un spectacol.
Regia și coregrafia sunt semnate de Peter Markus - Germania, libretul și colajul muzical aparținându-i lui Edmund Gleede. Punerea în scenă a fost realizată de Igor Kosak și Csaba Kvasz, din Germania, iar asistența de coregrafie și regie este semnată Monica Cherecheș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4496 secunde