Decorație oferită de președintele Iohannis

Premieră în învățământul constănțean. Școala din Horia, declarată exemplu național de excelență

2410
2
Premieră în învățământul constănțean. Școala din Horia, declarată exemplu național de excelență - fond-1448042398.jpg

Articole de la același autor

Vestea că președintele României a conferit, vineri, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Cavaler Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Horia din județul Constanța a făcut înconjurul țării, dar a luat prin surprindere chiar și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.


Alături de o altă școală din comuna Cilibia, județul Buzău, aceste două unități de învățământ au fost declarate exemple de excelență și bună practică pentru întreaga țară, remarcându-se prin reducerea abandonului școlar și performanță. Klaus Iohannis a afirmat că este primul președinte postdecembrist care conferă decorații unor școli gimnaziale. Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Horia a primit, la propunerea fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Cavaler în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul generațiilor de cadre didactice în formarea intelectuală și umană a tinerilor absolvenți, pentru performanța școlii de a ocupa primul loc în clasamentul național privind valoarea adăugată adusă de școlile evaluate din mediul rural. 


Povestea unui succes național
Ținută la secret de Cotroceni, festivitatea nu a ajuns și la cunoștința Inspectoratului Școlar Județean Con-stanța, motiv pentru care vineri toată lumea a fost surprinsă. Ulterior, aveam să aflăm de la prof. Marilena Mrejeru, inspector pentru Activități Extrașcolare, că în anii 2014-2015, s-a derulat Proiectul "Educație de calitate pentru școlile din mediul rural", care a avut ca obiectiv creșterea nivelului de calitate al educației furnizate de școlile din mediul rural prin implementarea standardelor de referință.


În cadrul acestui proiect, au fost evaluate și atestate din punct de vedere calitativ serviciile furnizate de peste 600 de unități din rural (20,08% din cele 3.151 de școli cu personalitate juridică din rețeaua națională rurală).


În urma finalizării proiectului s-a elaborat o ierarhie a unităților de în-vățământ din mediul rural, ierarhie în care Școala Gimnazială nr. 1 Horia se află pe primul loc, cu un indice de eficiență de 1,299 și un punctaj final de 158,5 (cel mai mic punctaj - 14,7 și indice 0,342 fiind obținut de o școală din Vâlcea).


"Meritul este al cadrelor didactice"
Întrebată, imediat după eveniment, care este secretul acestei frumoase reușite, prof. Monica Liana Deloreanu, director de patru ani al școlii din Horia, a declarat pentru "Cuget Liber" că nu e nimic senzațional: "În primul rând muncă, alături de cadre didactice devo-tate și elevi talentați care au participat la toate activitățile propuse și la concursuri".


La fel de modest în declarații a fost și primarul Gigel Sava, care conduce comuna Horia din 1999 încoace, cu o pauză în mandatul trecut, când a fost viceprimar. "Important este întâi să simți și apoi să faci, iar investiția în educația copiilor constituie o prioritate pentru viitorul acestei comune. Iar meritul pentru acest succes este al cadrelor didactice care au avut un teren fertil, cu elevi dornici să învețe, iar Primăria se străduiește să le acorde suportul de care au nevoie", a mai adăugat edilul.


La festivitatea de vineri, de la Palatul Cotroceni, împreună cu cei 25 de elevi, din 121 câți numără școala din Horia, s-au aflat și profesorii Volumia Sângeorzan, Florea Titică, Cristina Ioniță, Anamaria Dodiță și Aurelia Nica Lup.


Comentează știrea

Mihaela
21 noiembrie 2015
Scoala Horia

Comunisme. Propaganda. Trebuie sa urce "impresia artistica" prin premierea "clasei muncitoare". Lucruri evidente. Se bucura copilul betivanului din carciuma rurala X, dar noi stim cu ce sacrificii, reale, se desfasoara extracurricularele. Si uite.asa ramanem o tara de naivi si de impresionabili.

Claudia
21 februarie 2016
site carte

Va invitam pe libraria noastra virtuala, unde puteti gasi multe titluri de actualitate, din domenii de referinta , cum ar fi: carti pentru copii, didactica, dezvolatre personala, jurnal, eseu, management, literatura. Pentru a vizualiza oferta noastra si pentru eventualele comenzi, puteti accesa link-ul: http://www.facebook.com/librariameavirtuala/ sau ne puteti contacta la adresa de mail: [email protected] sau la numarul de telefon 0732892985

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5192 secunde