Premii pentru elevii pasionaţi de istorie

282

Articole de la același autor

Membrii filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România au toate motivele de bucurie. De curând, elevii constănţeni au reuşit să obţină numeroase premii la Concursul Naţional „Patrimoniul cultural, istoric şi natural - Zestrea comunităţilor locale”.

Nouă echipe participante - cele mai multe de la o filială - şase premii şi menţiuni. Acesta este rezultatul obţinut de către tineri. Precizăm că la secţiunea Gimnaziu, premiul I a revenit Şcolii Gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” Basarabi, pentru proiectul „Bisericuţele de cretă de la Murfatlar”, realizat de elevii Esra Selin Monla, Vlad Andrei Axinte, Ştefan Cristian Neş, Gabriel Niţă. O menţiune a ajuns la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu”, pentru proiectul „Poveşti cu parfum de epocă: Casa Theodorou Roussou”, iar o alta la Şcoala Gimnazială nr. 16 „M. I. Dobrogeanu”, pentru „Castelul Regal din Mamaia - o comoară uitată”.

La secţiunea Liceu, premiul II a revenit Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, pentru proiectul „Sinagoga Mare” din Constanţa, iar premiul III, la Liceul Teoretic „George Călinescu”, pentru „Casa Alleon”. O altă menţiune a fost câştigată de elevii de la Liceul Teoretic „Decebal”, pentru „Moscheea Regală Carol I”. Celelalte echipe, care au prezentat lucrări foarte interesante provin de la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” – „O poveste fascinantă a oraşului meu: Casa cu lei”; Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” 23 August – „Geamia Esmahan Sultan-Mangalia”; Liceul Tehnologic „C. A. Rosetti” - „Casa Stănescu”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3642 secunde