Pe principiul "don’t worry, be happy!"

Primăria și Consiliul Județean Constanța stau la distanță de problema consumului de droguri

609
Primăria și Consiliul Județean Constanța stau la distanță de problema consumului de droguri - b179ef3e4dbd1bc04e93270b820ca5d8.jpg
Un nou caz de profund dezinteres al autorităților locale față de problemele cu care se confruntă Constanța a fost semnalat de data aceasta nu de cetățenii orașului, ci de reprezentantul Europe Against Drugs (EURAD) în Consiliul Europei, Gigel Lazăr.
După conferința pe care a susținut-o marți, în fața câtorva zeci de elevi constănțeni, la Casa de Cultură a Sindicatelor, alături de partenerii proiectului "Artă contra drog", Gigel Lazăr s-a declarat șocat de absența autorităților publice locale de la eveniment.
Indignarea lui Gigel Lazăr privind lipsa de interes din partea Primăriei și a Consiliului Județean Constanța pentru problema consumului de droguri este cu atât mai mare cu cât, de doi ani, Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România și Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (ANCCRS - CIADO) au depus proiecte pentru cofinanțarea proiectelor EURAD de prevenire antidrog, fără a obține, însă, implicarea celor două instituții, un lucru "inedit" la nivel național. "Primăria și Consiliul Județean Constanța sunt singurele instituții din țară care nu au parteneriat cu ANCCRS - CIADO, ceea ce denotă dezinteres față de problemele tineretului din Constanța. În schimb, preferăm să-i băgăm în cluburi și în fantasmagorii braziliene", a declarat Gigel Lazăr pentru ziarul "Cuget Liber".
Conform reprezentatului EURAD, în momentul de față, în municipiul Constanța există aproximativ 8.000 de consumatori de droguri legale, la nivel național numărul de consumatori fiind de aproximativ 500.000.
Totodată, Gigel Lazăr ne-a spus că 1.300 de persoane se află la dezintoxicare de pe urma consumului de droguri legale, iar cinci tineri au murit din această cauză: "Este o problemă extrem de serioasă, iar statul român a tergiversat proiectele și legile pentru rezolvarea ei. Consiliul Județean și Primăria Constanța trebuie să îse implice în problemele tinerilor. Era necesar ca reprezentanții acestor instituții să vină la întâlnirea cu elevii și să le răspundă la întrebări", a precizat Gigel Lazăr.
Și reacția sa nu va rămâne doar la nivel declarativ, Gigel Lazăr intenționând să facă o sesizare la Parlamentul Euro Regional al Autorităților Publice Locale privind lipsa de implicare în proiectele de prevenire și combatere a consumului de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Blocați… în dormitor"
Pagina a fost generata in 1.6803 secunde