Prof. Elena Hanu, aleasă președintele Consiliului Național de Etică

458
1

Articole recomandate

Week-end-ul trecut, Con-stanța a fost gazda întâlnirii Consiliului Național de etică din învățământul preuniversitar, organism consultativ, fără personalitate juridică, constituit anul trecut la Alba Iulia.

Cu această ocazie, au avut loc alegerile structurilor de conducere, învățământul constănțean reușind performanța de a avea un reprezentant chiar "la vârf". Prof. Elena Hanu a fost aleasă pentru următorii patru ani președintele acestui for înființat să vegheze asupra conduitei cadrelor didactice.

Din Consiliu fac parte 42 de delegații, fiecare comisie județeană fiind formată din nouă membrii: patru cadre didactice, doi părinți, doi reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale și consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

În lipsa personalității juridice, Consiliul nu poate aplica sancțiuni.

"Chiar și așa, sperăm să putem îndrepta acele situații care nu fac cinste învățământului constănțean", declara ieri prof. Hanu. Iar prof. dr. Răducu Popescu a adăugat: "În calitate de părinte, sper ca acest Consiliu Național de etică să capete personalitate juridică în cel mai scurt timp, pentru a restricționa accesul la catedră al profesorilor care nu merită acest statut, fie pentru că nu au talent, nu sunt pregătiți ori pur și simplu nu au chemare pentru apostolat".

Cel mai probabil după apariția Codului de etică, la care se lucrează în această perioadă, în așa fel încât varianta finală să mulțumească marea majoritate a dascălilor, se va trece la demersuri concertate pentru obținerea personalității juridice a Consiliului național de etică din învățământul preuniversitar. 

Comentează știrea

o colega
11 iunie 2013
felicitari!

Este cea mai buna alegere!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8041 secunde