Profesorii constănțeni, în goana după "merite"

934
Profesorii constănțeni, în goana după
Până pe data de 11 aprilie, când la Registratura Inspectoratului Școlar Județean Con-stanța se primesc dosarele în vederea obținerii gradației de merit, în instituțiile de învățământ este o fierbere continuă.
Toți cei care speră la o mărire de 25% a salariului de bază adună acum tot ce înseamnă hârtie doveditoare a activității depuse. Aceasta întrucât dosarul trebuie să conțină toate documentele justificative privind activitatea cadrului didactic. Fie că e vorba de participarea la un curs cât de mic, fie că e vorba de o deplasare sau chiar apariție în presă, totul se punctează. Chiar și faptul că ești lider de sindicat sau că ai atras donații sau sponsorizări. În cazul secretarelor este cuantificată și toleranța și rezistența la stres.
Studiind grila de punctaj pentru acordarea gradației de merit la directori am constatat că întocmirea cu responsabilitate și la termen a documentelor manageriale este mai bine punctată decât performanța în pregătirea elevilor distinși la concursuri, olimpiade școlare, concursuri cultural artistice și sportive.
Cu această ocazie am deslușit și importanța maximă pe care o dau directorii unităților de învățământ, dincolo de plimbările oferite de proiecte precum Comenius sau Leonardo, proiectelor și programelor europene. Dintr-un foc primește 10 puncte pe fiecare proiect realizat. Cum la fel de bine este răsplătit și pentru parteneriatele încheiate pe de o parte la nivel național cu fundații, UNICEF, Salvați Copiii sau Banca Mondială, ori realizarea de parteneriate cu instituții și fundații la nivel local, regional, național și internațional. Chiar și parteneriatele cu asociațiile de părinți primesc două puncte, aceasta în timp ce desfășurarea de activități practice educative pentru formarea de abilități de comunicare, esențiale pentru viitorul adult, este punctată cu doar 0,5.
Și lista poate continua cu astfel de exemple. Ferice de cei care au știut ca, din 2006 încoace, să se "valorifice" acolo unde punctajele chiar merită, în loc să-și bată capul cu elevul din bancă.
Reamintim că gradațiile de merit se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, pe o perioadă de cinci ani, începând cu 1 septembrie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde