Profesorii constănțeni, învățați să susțină cursuri online

408
Profesorii constănțeni, învățați să susțină cursuri online - profesoriiinvatati-1597590554.jpg

Articole de la același autor

Casa Corpului Didactic Constanța lansează programul "Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare - învățare - evaluare". Programul este structurat pe două componente principale.

Prima etapă va debuta astăzi, se va derula până pe 21 august și va consta într-o serie de cinci seminare în format sincron audio-video, susținute de formatori ai CCD cu experiență în implementarea unor suite de programe, aplicații sau forme în procesul educațional: Kinderpedia, GSuite (Google Classroom, Meet), 24edu, Microsoft Office 365, Microsoft Teams, Adservio, Zoom.

CCD vizează, în această primă etapă, formarea a 185 de profesori și informaticieni din unitățile de învățământ de stat și particulare, care vor avea rol de persoane - resursă pentru instruirea și consilierea cadrelor didactice în utilizarea instrumentelor digitale la clasă.

De asemenea, în perioada 1 septembrie - 11 septembrie 2020, CCD va organiza ateliere de lucru la nivelul fiecărei unități școlare înscrise în program.

"Acțiunile se înscriu în strategia Ministerului Educației și Cercetării de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea online și vizează unul dintre obiectivele importante ale proiectului România Educată - acela de a forma profesorii pentru a fi mentori și facilitatori ai învățării", explică prof. dr. Andreea Mihaela Artagea, directorul Casei Corpului Didactic Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5669 secunde