Profesorii obligați să-și treacă meditațiile în declarația de interese

1207
Profesorii obligați să-și treacă meditațiile în declarația de interese - media169837909411519500-1698410676.jpg
Ministerul Educației a lansat în consultare publică procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, iar conform documentului, profesorii trebuie să menționeze în aceasta meditațiile.


„Declarația de interese se face în scris, pe propria răspundere, și cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditațiile și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte, îndeplinite de cel care o completează. Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese. Personalul didactic de predare angajat ulterior datei de 31decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare”, se arată în document.


Cine nu va depune declaraţia de interese în termenele prevăzute și cine nu declară meditațiile se încadrează la abatere disciplinară, potrivit proiectului.


Simion Hăncescu, președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat pentru adevărul.ro  că proiectul de ordin de ministru este unul abuziv. 


„În Legea învățământului preuniversitar se spune că profesorii nu pot face meditații cu elevii pe care îi au la clasă, prevedere foarte bună, spunem noi, nu mai sunt discuții. Numai că prin această propunere, profesorii trebuie să comunice în acea declarație dacă fac meditații și cu elevi de la altă școală. Este aberant, chiar se sare calul. De ce ar trebui să știe școala unde este profesorul titular, că acesta face meditații cu un elev de la altă unitate de învățământ? O să vorbim și noi la minister când vom fi consultați, așa cum este normal, o să transmitem că este un abuz”, a conchis Simion Hăncescu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde