Profesorul Adrian Bavaru și-a lansat o importantă lucrare științifică

660
1
Profesorul Adrian Bavaru și-a lansat o importantă lucrare științifică - lansarecartebavaru-1399476966.jpg

Articole de la același autor

Reputatul prof. dr. Adrian Bavaru, de numele căruia se leagă indisolubil istoria și ascendența Universității "Ovidius", și prof. dr. Rodica Bercu au trudit la o lucrare științifică de referință, intitulată "Protejarea mediului, a resurselor sale, o șansă pentru viață".

Lansată, ieri, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, cartea a văzut lumina tiparului la Editura Arhiepiscopiei Tomisului, prilej pentru IPS Teodosie de a-și reitera aprecierea la adresa fostului rector de la "Ovidius".

"Am fost onorați să publicăm la editura noastră această carte, care își propune să atragă atenția asupra nefastelor schimbări climatice influențate de mâna omului. Pentru cei care ar spune că nu există nicio legătură între Arhiepiscopie și lucrarea de față, vin să-i contrazic și să le spun că protejarea mediului constituie o preocupare primordială pentru noi. Ceea ce subliniază autorii este grija pentru armonia cu mediul, dar și temperarea distrugerilor. O carte analitică ce își propune să tragă un semnal de alarmă, dar în același timp oferă și soluții" - am reținut doar o partea din discursul Arhiepiscopului Tomisului.

Și pentru că manifestarea s-a desfășurat sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință, a fost prezent, ieri, și distinsul prof. dr. Păun Ion Otiman.

"Profesorul Bavaru recidivează acum, la șapte ani de la ultima sa lucrare tipărită la Editura Academiei Române, «Biodiversitatea și ocroti-rea naturii», care a fost deosebit de bine primită. Lucrarea de față este de o importanță științifică deosebită, care, pe lângă prezentarea categoriilor științifice pe care le tratează, este frumos scrisă și îți face mare plăcere să o citești. Ea nu se adresează numai universitarilor, studenților, masteranzilor, dar și celorlalți care nu au această preocupare. Fotografiile care ilustrează agresarea mediului sunt înfiorătoare și sensibilizează pe absolut oricine. Volumul adună o bogăție bibliografică și ne poartă pe toate meridianele globului", a mai precizat prof. Otiman. 

Comentează știrea

Enorioș
8 mai 2014
Ce caută ...

... analfabetu cu barbă în rândul unor "citiți" ? Nu-i ajunge joaca cu tămîia și aghiazma ?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte Iulia Pană
Pagina a fost generata in 0.616 secunde