Programul VISE a ajuns la final

245
Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează întâlnirea finală din cadrul proiectului "VISE - Valorizarea Inovației în Suportul Educațional - Centre de Educație și Producție Media pentru Prevenirea Abandonului Școlar".
În cadrul proiectului 48 de profesori au urmat cursuri de formare în domenii precum psihopedagogia diferențiată, scrierea curriculei pentru educație diferențiată, managementul schimbării în școli. De asemenea, șase centre multimedia teritoriale au fost organizate în șase școli din județul Constanța. Centrele au oferit activități de tipul "școală după școală" care se adresau categoriei vulnerabile la abandonul școlar în ciclul primar de educație, prin intermediul cărora 660 de elevi au fost asistați prin acțiuni de prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Tot 660 este și numărul părinților sau tutorilor elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii care au fost implicați în workshop-uri în grădinițele selecționate și în cele șase centre multimedia teritoriale.
O școală de vară s-a desfășurat în perioada vacanței mari, unde au fost implementate ateliere creative pentru producții multimedia dezvoltate în grup. S-a realizat o rețea transnațională de schimb de bune practici, atât între experți, cât și în rândul tinerilor atrași de fenomenul animației și o rețea locală formată din cele șase centre multimedia pentru a sprijini politicile și măsurile preventive.
O platformă web s-a dezvoltat contribuind la realizarea unei baze de date de resurse, ghiduri de formare și cele mai bune practici de utilizare a mijloacelor multimedia pentru educație la clasă. Platforma a contribuit la diseminarea producțiilor multimedia la nivelul întregului mediu școlar, acestea putând deveni parte a unei strategii de formare prin mijloace la clasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Economie : Loteria fondurilor europene
Pagina a fost generata in 0.2092 secunde