Proiect-pilot propus de Baroneasa Emma Nicholson Universității "Andrei Șaguna"

1222
Proiect-pilot propus de Baroneasa Emma Nicholson Universității
Tabăra "New Paradise" din Eforie a găzduit timp de trei zile participanții la faza națională a Concursului de Dans "Împreună pentru viitor", organizat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Centrul de Resurse și de Asistență Educațională Constanța și Children - High Level Group. Iar pe scena Casei de cultură din Constanța, în cele două zile de desfășurare a concursului, au urcat 300 de copii din cele opt regiuni cuprinse în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare (SNAC), respectiv Iași, Galați, Dâmbovița, Dolj, Bihor, Bistrița, Brașov, București, precum și din Constanța. Echipele au fost formate, în mod egal, din elevi voluntari și elevi cu cerințe educaționale speciale, dar care, pe scenă, cum remarca și prof. Aurel Papari, rectorul Universității "Andrei Șaguna", nici nu s-au diferențiat.
La finalul festivității de premiere, baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, invitatul de onoare al evenimentului, a dorit să-și exprime bucuria de a fi constatat că la Constanța a avut loc cea mai reușită ediție a acestui concurs, motiv pentru a felicita, în primul rând, Inspectoratul Școlar. Descrisă de cei apropiați drept un om foarte deosebit, 50% minte și 50% suflet, baroneasa ne-a vorbit cu multă dragoste despre necesitatea de a întinde o mână de ajutor celor aflați în nevoie, fie că este vorba de copii sau adulți. "După ce am inaugurat în România acest program intitulat pe scurt SNAC, l-am extins și în Georgia, Armenia, Republica Moldova și chiar în Marea Britanie și mi-ar plăcea să existe în toate țările lumii. Programele Acțiunii Comunitare aduc un beneficiu enorm tuturor celor implicați și vor demonstra că reprezintă o inovație cheie pentru integrarea în societate a copiilor instituționalizați", a conchis baroneasa.
Și pentru a dovedi bunele sale intenții și la Constanța, unde s-a aflat pentru prima dată alături de copiii din tabăra de la Eforie, fostul raportor al Parlamentului European pentru România i-a propus rectorului Universității "Andrei Șaguna" să inițieze un proiect-pilot centrat pe ajutorarea tinerilor cu nevoi speciale, pentru a depăși barierele care-i despart de colegii lor studenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3282 secunde