Proiecție gratuită la Cityplex

253
Proiecție gratuită la Cityplex - film3-1350938569.jpg
În cadrul programului Europa Cinemas, Cityplex vă invită marți, 23 octombrie, de la orele 19:30, la proiecția filmului "O afacere regală" - propunerea Danemarcei la Oscar 2012, o poveste captivantă ce aduce pe marele ecran un eveniment de la sfârșitul secolului al XVII-lea, din Danemarca: un triunghi amoros între un medic, regina Danemarcei și regele suferind de probleme mintale.


Deși puțin cunoscut în afara țării (în Danemarca, însă, acest episod istoric se predă în școli, scriindu-se mai mult de 15 cărți istorice și de beletristică pe această temă), faptul istoric are un potențial cinematografic enorm, iar regizorul danez Nikolaj Arcel explorează evenimentul într-o manieră fericită.

Într-o perioadă foarte scurtă de timp, la sfârșitul secolului al XVIII-lea - când începeau să se propage în țările Europei  ideile culturale către pubicul larg, ca o contracarare a dominantei percepții religioase asupra lumii, Johann Struensee, un medic dintr-un oraș mic, a ajuns la curtea regală a Danemarcei. A devenit amantul Reginei și prietenul cel mai bun al Regelui și în scurt timp a preluat puterea, devenind aproape rege timp de un an. În această perioadă de timp a schimbat totul, a modernizat curtea daneză și întreaga țară. A fost un revoluționar și a pornit o revoluție non-violentă la sfârșitul anului 1760. Rolul medicului este jucat de actorul danez Mads Mikkelsen.

Cityplex și-a propus ca, începând din 2012, să devină un "ambasador" al artei cinematografice europene, promovând în cadrul programului Europa Cinemas cele mai reprezen-tative producții europene ale anului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Paris, je t’aime", filmul de miercuri
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Filme de week-end
Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Actual : Producătorul filmului islamofob, arestat
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Monden : Ce nu se vede în filmele XXX
Pagina a fost generata in 1.8909 secunde