Proiectul "Artă contra drog" creează dezbateri

906
O nouă bătălie în lupta anti drog s-a ținut ieri, la Casa de Cultură Constanța, fiind condusă de directorul instituției, Gheorghe Ungureanu.
Cele două tabere - luptătorii contra substanțelor nocive și potențialii consumatori, reprezentați de elevi constănțeni – s-au întâlnit pentru a discuta efectele dezastruoase ale drogurilor, evenimentul fiind înscris în proiectul național cultural "Artă contra drog".
Conferința a fost susținută de reprezentanții instituțiilor implicate în proiect, și anume: Gigel Lazăr, directorul executiv al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drep-turile Omului (CIADO) România, Monica Pocora, directorul Centrului INFO CIADO din cadrul Casei de Cultură Constanța, părintele Vasile Rusnac, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Vianora Avădanei, insp. adj. al ISJ, Adrian Topor, președintele Clubului Părinților Constanța, Mădălina Ungureanu, consilier antidrog, și prof. univ. dr. Aurel Papari, rectorul Universității "Andrei Șaguna"
Cel care i-a invitat și incitat la discuții pe elevi a fost moderatorul acțiunii, Gheorghe Ungureanu, care s-a adresat tinerilor pe limbajul lor: "Drogurile nu sunt bune. Nu trebuie consumate deloc. Ori te droghezi, ori nu. Când spui că mă droghez câteodată e ca și cum ai spune despre o femeie că e puțin însărcinată. Ori e, ori nu e!".
Elevii au răspuns cu sinceritate la propunerea de a discuta despre droguri, unii dintre ei mărturisind că au încercat substanțe ușoare, dar că nu le-au plăcut efectele acestora. "Am luat o dată, mi-a plăcut pe moment, am râs vreo oră, dar a doua zi m-a durut capul", a spus o elevă.
În cadrul proiectului, Anna Lesko, Annes și trupa Distinto au susținut un concert aseară, la Casa de Cultură Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Blocați… în dormitor"
Pagina a fost generata in 1.1366 secunde