Protest al elevilor în prima zi de școală: Doliu pentru Educație

316
Protest al elevilor în prima zi de școală: Doliu pentru Educație - protestelevi-1567969795.jpg
Consiliul Național al Elevilor a inițiat un protest inedit pentru prima zi de școală, îndreptat împotriva măsurii Ministerului Educației Naționale de a interzice accesul la liceu al elevilor care iau medii mai mici de 5 la Evaluarea Națională.


Astfel, toți elevii sunt îndemnați să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând doliu pentru educație. "Cea mai recentă măsură apărută în sfera Educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii. Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar", precizează reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.


Elevii sunt invitați să se alăture protestului inițiat de CNE și în prima zi de școală să poarte o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră,


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1908 secunde