PROTESTE LA CONSTANŢA! Angajaţii sindicalişti din cadrul muzeelor, ÎN GREVĂ! Îşi strigă nemulţumirile

932
PROTESTE LA CONSTANŢA! Angajaţii sindicalişti din cadrul muzeelor, ÎN GREVĂ! Îşi strigă nemulţumirile - muzeuldeistoriesiarheologie41553-1712211488.jpg

Articole de la același autor

Joi, 4 aprilie, angajații sindicaliști ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, împreună cu ceilalți membri ai Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța, lucrători în cadrul Muzeului de Artă Populară Constanța, Muzeului de Artă Constanța și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, se alătură colegilor din țară declanșând GREVĂ JAPONEZĂ.


"Din respect pentru vizitatori, programul instituțiilor menționate se va desfășura în mod normal.


Din respect pentru colegii noștri din sindicat, postăm revendicările acestora.


Prin această formă legală de protest, sindicatele afiliate Federației „CulturMedia” declanșează acțiuni de protest în toată țara, începând cu greva japoneză, atrăgând atenția, prin purtarea banderolelor albe, asupra neregulilor existente în acest domeniu: discriminare salarială, condiții precare de muncă și de depozitare a patrimoniului cultural, neplata orelor suplimentare și lipsa compensațiilor pentru personalul care lucrează sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală, finanțarea insuficientă a muzeelor și bibliotecilor, lipsa unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, intensificarea fenomenului de depopulare și deprofesionalizare a domeniului Cultură, blocarea posturilor vacante și suprasolicitarea unui personal deja epuizat ș.a", susţin organizatorii protestelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6211 secunde