Provocare pentru Constanța culturală: 2.000 de ani fără Ovidiu

259
1
Provocare pentru Constanța culturală: 2.000 de ani fără Ovidiu - initiativa-1487264250.jpg
Din dorința de a marca împlinirea a 2.000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso într-un mod aparte, prin publicarea unui volum colectiv dedicat șederii sale la Tomis, dr. Dorin Popescu lansează un apel la contribuții pentru oamenii de cultură din Constanța - specialiști în opera lui Ovidiu, scriitori, istorici, arheologi, critici literari, oameni de cultură etc. 


Volumul respectiv, care ar urma să fie publicat la o editură prestigioasă din România, în 2017, se va intitula "Răzbunarea barbarilor. 2.000 de ani fără Ovidiu la Tomis", costurile publicării urmând a fi asigurate integral de către coordonatorul acestuia. 


"Acest volum poate fi văzut, deopotrivă, ca un semn de omagiu al comunității culturale tomitane - naționale față de Poetul Ovidiu și ca o contribuție analitică la opera acestuia scrisă la Pontus Euxin - volum de exegeză", se arată în apelul transmis redacției de către dr. Popescu. 


"Volumul va conține texte reprezentative inedite despre Ovidiu, în diferite formate și stilistici - texte literare, studii culturale, studii critice, analize de text, eseuri etc., semnate de specialiști/exegeți ai operei Poetului și de oameni de cultură omologați/validați în comunitatea culturală tomitană și/sau în plan național. Prefața va fi semnată de către o personalitate a vieții culturale românești. Textele ar urma a fi trimise pe adresa de e-mail ovidiutomis2000@yahoo.com, până la 30 aprilie 2017", completează dr. Popescu, în calitate de coordonator al volumului. Totodată, autorii vor transmite, până la aceeași dată, 30 aprilie, o scurtă biografie, de 15-20 de rânduri, însoțită de o fotografie (biografiile autorilor vor fi publicate la finalul cărții). 


Vor fi apreciate în mod deosebit eventuale comentarii și recomandări ce pot spori calitatea acestui demers editorial.


Comentează știrea

"Barbaru" ponto-tomitano--punitiv.
17 februarie 2017
Talionu' lu' Nasone..

Frumoasa si inspirata intiativa cu titlul foarte spre mult interpretabil. Macar barbarii să fie totusi pus în ghilimele ("Barbarii"). Sau nu depinde de viziune...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2717 secunde