Care sunt legăturile literare dintre Yunus Emre și Mihai Eminescu

291
Care sunt legăturile literare dintre Yunus Emre și Mihai Eminescu - caresuntlegaturile-1487264538.jpg

Articole recomandate

Yunus Emre Enstitusu Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea organizează, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Sala Pictată), luni, 20 februarie, de la ora 15, eve-nimentul intitulat "Yunus Emre și Mihai Eminescu". 


Prof. univ. dr. Mustafa Argunșah (Universitatea Erciyes din Kayseri, Turcia) și prof. univ. dr. Ozkul Cobanoglu (Universitatea Hacettepe din Ankara, Turcia) vor susține câte o prelegere despre viața, personalitatea și opera lui Yunus Emre, iar prof. univ. dr. Angelo Mitchievici și conf. univ. dr. Florentina Nicolae (Universitatea "Ovidius" Constanța) vor conferenția despre Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu. 


Yunus Emre este un adept al sufismului și a trăit în perioada secolelor XIII-XIV. Cea mai importantă caracteristică a sa este faptul că acesta reprezintă un simbol al valorilor umane, dragostei și păcii. Prin poeziile sale, Yunus Emre a contribuit la dezvoltarea limbii turce și, în același timp, prin filozofia sa care se baza pe valorile universale umane, a transmis mesaje pentru ca oamenii să trăiască în pace și respectând valorile comune, fără a face niciun fel de discriminare în ceea ce privește religia, limba și rasa umană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4384 secunde