Recomandări de week-end. Unde se pot relaxa constănțenii

177
Recomandări de week-end. Unde se pot relaxa constănțenii - fotofondcumnerelaxam-1574579916.jpg

Articole de la același autor

Vremea s-a schimbat pe litoral și, în loc de plimbări lungi pe malul mării, ne putem relaxa la un ceai cald, la o piesă de teatru sau la un film bun. Sâmbătă și duminică avem de toate în Constanța, așa că sigur nu vă veți plictisi și nici nu veți sta în casă.


Sâmbătă, de la ora 10.30, la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" Constanța, se va desfășura premierea concursului "Istoria Dobrogei" care a avut drept provocare redarea de către elevi a informațiilor atestate istoric pe o hartă tematică reprezentând Dobrogea Evului Mediu. Tot sâmbătă, de la ora 13.00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui expoziția "Promovare și valorificare turistică a patrimoniului multicultural din Constanța".


Seara, de la ora 18.30, publicul meloman este invitat la opera în trei acte, "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski". Libretul îi aparține lui Francesco Maria Piave, adaptat după piesa "Regele se amuză" de Victor Hugo. Regia artistică este semnată de Emil Strugaru, iar scenografia de Grigore Gorduz. Coregrafia îi aparține lui Fănică Lupu-Liești. Sub conducerea muzicală a lui Gheorghe Stanciu, pe scenă vor evolua soliștii Ionuț Pascu, Marie Josée Matar, Doru Iftene, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Silvia Simionescu și Octavian Minea.


Cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului se încheie, duminică, 24 noiembrie, cu opera comică compusă de Gioachino Rossini, "Bărbierul din Sevilla". Opera inspirată din nuvela lui Pierre Beaumarchais cu același nume aduce în prim plan personajele: Figaro, Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo și Contele Almaviva. Regia artistică poartă semnătura lui Ștefan Munteanu, iar scenografia este realizată de Eugenia Tărășescu - Jianu. Corpul de soliști este format din  Ștefan Ignat - București, Smaranda Drăghici, Mihai Irimia - Brașov, Mihnea Lamatic - București, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre și Bogdan Ocheșel.


Răsfăț cinematografic, la Centrul "Jean Constantin"


Sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" este pregătită să găzduiască proiecțiile acestui final de săptămână. Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 9.30, este prezentat publicului noul film de animație și aventuri pentru toată familia, "Frozen II/ Regatul de gheață II". Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsei și a-și salva regatul. Filmul îi reunește din nou pe Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff și Josh Gad, alături de Evan Rachel Wood and Sterling K. Brown ce vor interpreta personajele noi care pornesc într-o călătorie epică. Proiecția va fi reprogramată sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 12.00 și de la ora 17.30. Duminică, filmul poate fi vizionat de la ora 09.30 și de la ora 12.00. Prețul unui bilet întreg este 18 lei întreg, dar copiii, elevii și studenții plătesc 4,5 lei și pensionarii 9 lei.


Tot sâmbătă, de la ora 15.00, va fi difuzat filmul de animație "Norm de la Polul Nord: O aventură urieșească", iar, începând cu ora 20.00, Matt Damon și Christian Bale vă așteaptă în "Marea provocare: Le Mans ’66", în regia lui James Mangold.
Filmul de animație "Cenușăreasa și prințul misterios", regizat de Lynne Southerland și Paulette Victor-Lifton va fi proiectat duminică, de la ora 15.00, iar de la 17.30, aveți ocazia să-i revedeți pe Emilia Clarke (Game of Thrones), Henry Golding (A Simple Favor, Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh și Emma Thompson în comedia romantică "O nouă poveste de Crăciun", regizată de Paul Feig.  


Ultima seară de weekend se încheie cu producția grandioasă "Bătălia de la Midway", care va fi proiectată la ora 20.00. Lungmetrajul regizat de Roland Emmerich prezintă povestea adevărată a incredibilei victorii purtate de armata SUA împotriva flotei japoneze, în timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial. Din distribuție fac parte: Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson, Luke Evans.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Concert AG Weinberger, la Doors Club
Pagina a fost generata in 0.6154 secunde