Recomandări TV

190
Recomandări TV - nf004rd1-1365802564.jpg
Duminică, 14 aprilie, de la 18, într-o anchetă realizată de corespondentul Știrilor ProTv Cosmin Savu, vom primi o lecție dureroasă ce nu apare în manualele de istorie a românilor: masacrul de la Fântâna Albă. 1 aprilie 1941 este o zi tragică, ce nu apare însă în manualele de istorie a românilor. Cosmin Savu reconstituie evenimentele dureroase desfășurate acum 72 de ani, cunoscute sub numele de "Crimele de la Fântâna Albă". 

"Câteva mii de locuitori din Bucovina de Nord, din localitățile de pe Valea Siretului, au pornit spre granița arbitrar trasată de penița lui Stalin, dar drumul lor s-a transformat într-un calvar. Niciunul nu a ajuns la destinație. Mărturiile referitoare la masacru și la deportările care au urmat sunt zguduitoare și de multe ori incredibile. Ele subliniază necesitatea de a aduce în spațiul public a unor modele de voință și demnitate națională, fără patimă și fără încrâncenare", declară Cosmin Savu.

Duminică, la "România, te iubesc!", va fi explicat pe larg contextul istoric în care câteva mii de oameni nevinovați au sfârșit în gropi comune, uciși cu sânge rece de sovietici. "O lecție de viață primită de la supraviețuitori, imagini și documente care n-au fost prezentate niciodată în România, o bucățică de istorie care a rămas nespusă", astfel își definește ancheta corespondentul Știrilor ProTv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Recomandări TV
Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Diverse : ORANGE intră pe piața TV
Pagina a fost generata in 0.2356 secunde