Rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca, Doctor Honoris Causa la "Ovidius"

454
Vineri, 17 iunie, începând cu ora 13.00, în Sala Senatului din Campus, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. ing. Radu Ioan Munteanu.

Propunerea Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Senatul Universității "Ovidius" din Constanța vine ca urmare a renumelui național și internațional al academicianului cu drepturi depline al Academiei de Științe Tehnice din România, prof. univ. dr. ing. Radu Ioan Munteanu.

Cu o bogată activitate profesională la universități de prestigiu din întreaga lume: Elveția, Franța, Portugalia, activitatea sa științifică este concretizată în 33 de cărți publicate în calitate de unic autor; 54 de contracte de cercetare științifică, din care la 41 director responsabil; 83 de conferințe și expuneri publice; peste 1.500 de articole publicate în presa de specialitate. Omul de știință Radu Ioan Munteanu este editor și membru în colegiul redacțional al unor publicații științifice de profil, dintre care șase internaționale și 11 naționale.

Întreaga activitate de creație științifică a prof. univ. dr. ing. Radu Ioan Munteanu este cel mai bine reflectată de cele 19 brevete de invenții, 12 certificate de inovație, 45 de prototipuri realizate și de multitudinea de distincții obținute la expozițiile și saloanele pentru invenții, la care a obținut 45 de premii și distincții internaționale și 46 naționale.

Pe parcursul întregii sale cariere, prof.univ.dr.ing. Radu Ioan Munteanu a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unor prestigioase universități din țară și străinătate: Universitatea "Pro Deo", New York, Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași, Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureș, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești, Universitatea de Nord, Baia Mare, Universitatea din Craiova. (S.A.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.6672 secunde