Reglarea contului burselor "Guvernul României"

369
Ministerul Educației și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat, ieri, un contract pentru asigurarea plății burselor "Guvernul României", sumele restante urmând să fie disponibilizate în această săptămână, au anunțat reprezentanții ministerului.
Pe 25 martie, președintele Alianței Naționale a Studenților din România, Cezar Mihai Hâj, a anunțat că studenții, masteranzii și doctoranzii care au primit burse "Guvernul României" sunt în pericol să fie eliminați din universitățile străine unde învață, din cauza faptului că statul român nu și-a plătit datoriile față de acestea. 
În acest moment, se află la studii în străinătate, prin programul de burse "Guvernul României", 73 de bursieri, dintre care 38 nu și-au primit banii pentru semestrul II al anului școlar în curs, au precizat reprezentanții PNUD.
Prin programul de burse "Guvernul României", statul român oferă, pentru studii în străinătate de maximum cinci ani, sume de până la 35.000 de euro pe an. După terminarea studiilor, beneficiarii burselor sunt obligați să muncească în folosul statului român între trei și cinci ani, în funcție de durata bursei primite.
Programul, lansat în 2004, are drept principal finanțator Guvernul României, prin intermediul Ministerului Educației, în timp ce PNUD România asigură cofinanțarea și implementarea acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6686 secunde