Remarcabil succes al școlii constănțene. Ei sunt olimpicii premiați de Ministerul Educației

5075
1
Remarcabil succes al școlii constănțene. Ei sunt olimpicii premiați de Ministerul Educației - fondolimpici-1480091804.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice va premia olimpicii români care s-au remarcat în anul 2016 la concursurile internaționale (pe discipline școlare și sportive), în cadrul unei festivități care se va desfășura luni, 28 noiembrie, cu începere de la ora 12, la Palatul Național al Copiilor (Sala Mare).


Vor fi recompensați 202 elevi câștigători a 227 distincții (trei premii I absolute, 48 de medalii de aur/premii I, 82 de medalii de argint/premii II, 53 de medalii de bronz/premii III și 41 de mențiuni) la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori). De asemenea, vor fi premiați cei 215 profesori care i-au pre-gătit, precum și cele 100 de școli din care provin laureații.


13 elevi constănțeni își vor primi răsplata
Elevul Calila Hakan deschide lista olimpicilor constănțeni care vor fi premiați luni, pentru argintul obținut la Olimpiada Internațională a Științelor Pământului. I se alătură colegii lui de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Paul Haidu-Gerea, dublu medaliat cu aur, Robert Gabriel Pășcălău (aur) și Răzvan Mihai Ursu (argint). Robert Olaru, de la Liceul Internațional de Informatică, și Memiș Edis, de la Liceul Teoretic "Traian", în-tregesc lista olimpicilor la discipline școlare. 


De asemenea, vor fi premiați și olimpicii constănțeni de la disciplinele sportive, și anume: Florin Tița, Maria Lorena Jinga, Andrada Mihalea Zaman, Ștefan Costin Hustea, Ioana Gorgovan, Dumitru Bogdan Tudorancea și Nicoleta Tudor.


Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru acest tip de distincții, cuantumurile premiilor sunt următoarele: 12.545 lei - premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei - mențiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Plu-ridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei - mențiune (sau diplome echivalente).


În virtutea succeselor (91 de premii/medalii) repurtate în concursurile inter-naționale sportive (individual sau pe echipe), vor fi premiați și 112 elevi/sportivi, respectiv 48 de profesori/antrenori care le-au asigurat pregătirea.


Pentru performanțele înregistrate în competițiile internaționale sportive, valorile premiilor au următoarele cuantumuri: 4.000 lei - premiul I, 3.000 lei - premiul II, 2.500 lei - premiul III, 2.000 lei - locul IV, 1.500 lei - lo-cul V și 1.000 lei - locul VI.


Profesorul/profesorii care a/au pregătit elevul/elevii primește/primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.  


Fondul total de premiere alocat de MENCȘ este de 3.516.755 lei.


Comentează știrea

CyberScript
27 noiembrie 2016
Respect

Dragi copii jos palaria si respect ! Acum va doresc din suflet sa aveti intelepciunea ca dupa ce terminati liceul sa o taiati din tara !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.416 secunde