Revistele culturale vor beneficia de sprijin de la stat

120
Revistele culturale  vor beneficia de sprijin de la stat - revistele-1432229326.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a votat, ieri, legea privind finanțarea revistelor de cultură reprezentative. Astfel, după un parcurs sinuos, Camera Deputaților a votat forma finală a Legii finanțării revistelor culturale, a declarat ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

"Am considerat această lege un obiectiv strategic al mandatului meu, pe care acum pot spune că l-am realizat, după ce am reușit să echilibrez raportul distribuției fondurilor între revistele care aparțin sau funcționează pe lângă uniunile de creație și cele independente, dar care au tradiție și prestigiu. Revistele literare nu sunt cu nimic mai prejos decât bibliotecile sau muzeele, iar ca promotoare ale culturii vii, au un rol esențial în configurarea spațiului de valori în societatea românească", a declarat Vulpescu.

Potrivit legii, revistele uniunilor de creatori din România, membre ale Alianței Naționale a Uniunilor de Creatori, precum și alte reviste și publicații culturale vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, cu suma de minimum 4.500.000 de lei, indexabilă anual. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta, interimar la Cultură
Pagina a fost generata in 0.5101 secunde