"Băga-mi-aș..."

REVOLTĂTOR! Cum își jignește elevii la ora de religie un preot din Constanța!

3608
14
REVOLTĂTOR! Cum își jignește elevii la ora de religie un preot din Constanța! - preotinjura-1360141310.jpg

Articole de la același autor

Am primit ieri pe adresa redacției o scrisoare semnată de un grup de părinți de la Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza", indignați de comportamentul profesorului de religie. 


"Suntem un grup de părinți indignați de ceea ce se petrece la Școala 39, clasa a V-a B în cadrul orei de religie, oră care este asigu-rată de preot Viorel Georgescu (care numai preot nu este). În urmă cu aproximativ o lună, în cadrul orei de religie, acești micuți care trebuiesc educați, iar acest preot ar trebui să-i păstorească pe calea creștinismului, arătându-le bunătate și înțelegere, pentru că nu au știut decalogul în ordine au fost apelați de acest Georgescu cu «handicapați», «clasă de retardați», «băga-mi-aș… » nu a spus ce și le spune tot timpul că elevii îl fac să păcătuiască pentru că sunt «proști». Primul lucru care trebuie avut în vedere este faptul că religia este o materie opțională și că tot noi am cumpărat caietele de religie din BANII NOȘTRI pentru ca un neica nimeni să ne jignească copiii. După acest incident, unii părinți nu au mai fost de acord ca să se mai facă, ATENȚIE, religia cu acest preot și să fie schimbat preotul-profesor. 


A venit în clasă doamna directoare și doamna dirigintă care i-au întrebat pe copii cum se poate rezolva acest incident, iar majoritatea copiilor au cerut schimbarea lui Georgescu. Acesta a venit nu la prima, ci la a doua oră de religie și și-a cerut scuze și a spus că nu se va mai repeta. Bun până aici. Vrem să vă aducem la cunoștință că suntem mulțumiți de cum a încercat doamna dirigintă să rezolve problema, dar și dumneaei are puteri limitate. Și ce s-a gândit doamna directoare? I-a anunțat pe copii că preotul nu poate fi schimbat și că trebuiau să-i declare părinții ATEI, doamne ferește, la începutul anului. 


VREM SĂ VĂ SUPUNEM ATENȚIEI CĂ NU ATEISMUL ESTE PROBLEMA, CI ACEST GEORGESCU. Dacă vă informați puțin din surse publice veți vedea, cu siguranță, cine este acest Georgescu și mai ales întrebați enoriașii și colegii lui din biserica din orașul Ovidiu. Nu spunem mai multe, dar veți afla dacă vă interesați. Nu a trecut mult timp de la incident și săptămâna trecută a început iar cu apelative «așa clasă de proști nu am mai văzut», țipă la copii, trântește caietele până le rupe (caiet cumpărat de părinții elevului) și îi numește în toate felurile. VĂ ÎNTREBĂM PE ACEASTĂ CALE CINE VA RĂSPUNDE DACĂ VREUN COPIL ESTE LOVIT DE ACEST (…) PENTRU CĂ NU CREDEM CĂ MAI ESTE MULT PÂNĂ LA AȘA CEVA".


Această scrisoare a fost trimisă în primul semestru și inspectorului general prof. dr. Răducu Popescu, dar de când a început școala, din ianuarie, preotul continuă să vină la ore și le spune elevilor "eu vă învăț, dar dacă voi sunteți proști ce să vă fac?".


Ce spune directorul școlii


Contactată ieri, prof. Nicoleta Cornescu, directorul Școlii "Nicolae Tonitza" s-a declarat foarte surprinsă că s-a ajuns ca presa să fie sesizată de un caz pe care ea speră să-l fi rezolvat. "Într-adevăr, povestea este din semestrul I, dar am avut o discuție și cu părinții și cu copiii, dar și cu profesorul, care le reproșa elevilor săi că nu învață deloc, iar el nu poate pune note mai mici de 7 la Religie. De asemenea, copiii au recunoscut că deși nu au știut au primit nota 8. Dar dacă părinții încă reclamă vocabularul abuziv al domnului Georgescu îl voi supune atenției consiliului profesoral din seara aceasta (marți, 5 februarie - n.r.). Voi avea o discuție cu părinții elevilor și vom vedea apoi ce vom face".


Surse din cadrul bisericii afirmă că preotul nu recunoaște cele incriminate de părinți, ba mai mult ia în calcul intentarea unui proces de calomnie celor care au trimis această scrisoare către presă. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adevar graieste
6 februarie 2013
la ce va asteptati de la un popa

el e in ceata, se stie barbat, are fuste,ca sa dovedeasca barbatia in fata copiilor trebuia sa isi bage,desi are manastiri de maici unde sa isi bage in voie,vezi cazul de la calarasi ,i-a iesit gemeni din prima nastere de la manastire,mai sunt popi ipocriti pana la dracu,ca ei cu dumnezeu nu mai au treaba, popa de la biserica din costinesti de langa primarie,isi dojenea enoriasele ca stau mai mult pe marginea drumului cu cheile la inchiriat camere,si,surpriza,stiti ce are acasa vila cu 16 camere cu servitori care asta fac,inchiriaza vara-e de prisos sa amintesc ca a venit rupt in fund cand si-a luat in primire slujba acum vreo cinci ani si acum, are palat cu 25 de camere si masina ultimul racnet,de e bugetar,saracul

horia
6 februarie 2013

cei mai vinovati sunt parintii, niste loseri ce aleg religia ca materie optionala pentru odraslele lor. viitorul suna bine.... pentru popi!

sc 39
6 februarie 2013
ce naiba e acolo?

de ce nu il bagati pe dimaca sa va invete si religie? :-)))))))

Nicu
6 februarie 2013
Care e scopul religiei in scoli?

Dragi parinti, Care e scopul religiei in scoli? Tarile cu adevarat dezvoltate, de la care cumparam totul incepand de la mancare pana la electronice, nu pun religia si educatia religioasa pe primul loc. Respectul pentru religia si credinta exista, dar nimeni nu vine sa iti impuna sa iti educi copilul intr-o religie sau alta. Inchei cu intrebarea Care e scopul educatiei primite la scoala?

geo
6 februarie 2013
daca nu stiai

Ora de religie este da materie optionala, dar elevul trebuie sa aleaga o materie optionala ca, curs, dar surpriza aici vine, optional optional dar e de fapt obligatoriu pt ca nu mai exista alta materie pe care sa o alegi, pt ca este obligatoriu alegea de x optionale, helooo inspectoratul ce facem in aceste cazuri in care parinti si copii nu doresc sa sa aleaga religia ca materie optionala?

ion
6 februarie 2013
dar cu profesorii

Care consuma alcool si vin si predau copiilor la ora? put a bautura si transpiratie

Dany
6 februarie 2013
Nu mai plecati urechea la prosii

De ce nu aveti in vedere ca de ceva timp se incerca lovituri in cea mai statornica institutie a statului. Eu sunt un parinte din scoala si copii mei fac religie cu acest preot si nu au pomenit de asa ceva , ba ora de religie este o incantare cu el . Vreti sa ne autodesfintam ca natiune crestina? Unde este spiritul nostru nativ de crestin si de popor autentic moral? Nu se urmareste decat subjugarea fata de UE care nu are nici un Dumnezeu! Si sa raspund unui parinte: toate natiunile fac ora de educatie religioasa si morala! nu mai plecati urechea la toate denigrarile.

HAHA
6 februarie 2013
NU zau

Prietene , lasa-ne cu prostiile matale si da fuga la biserica si mai baga in buzunar la popa niste banuti. In loc sa-ti lasi copiii pe mana unui nenorocit , mai bine te-ai ocupa tu de ei acasa si i-ai invata in cine sa aiba incredere , iar BOR la ora actuala chiar nu merita increderea nimenui .

Răspuns la: Nu mai plecati urechea la prosii
Adăugat de : Dany, 6 februarie 2013
De ce nu aveti in vedere ca de ceva timp se incerca lovituri in cea mai statornica institutie a statului. Eu sunt un parinte din scoala si copii mei...
cst
6 februarie 2013
nu mai plecati urechea la prostii

scuzati mi incultura religioasa dar de cant e biserica institutie de stat? se subordoneaza cui? lu Santa Petru banuit de manarie ( apropo de papesa Maria Magdalena )? e care cumva ministru macar in guvernu Ponta nenea asta? si sa revenim la subiect nimeni nu are hai sa spunem aproape nimic cu biserica ca instituti ci cu slujitorii ei. ce a facut mai nou un preot din constanta a accidentat copii fiind beat mort. daca spuns ceva despre situatie adica comentez cazul pt ca in primul rand e cetatean care trebuie conform constitutiei sa respecte legea " nimeni nu e mai presus de lege " e mare deranj atac biserica vezi doamne scz expresia. ce are aia ccu prefectura. iar referitor la religie eu sunt vehement impotriva. e indoctrinare si nu conteaza ce religie ai si spun asta pt ca nu biblia trebuie studiata ci conform programei istoria religiei. parerea mea ca preotii nu au nici calitatea de a predea si nici nu e moral dar nu vreau sa intru in detalii. si nici coanele preotese nu sunt de acord sa predea. si cum am lucrat in invatamant va informez ca in primul rand trebuie sa aiba mai multe cursuri pt a preda printre care si pedagogie. si apropo care e cel mai inportant lucru care i inveti pe copii parinte: 99 la suta din banii primiti in buzunar si 1 la suta chitanta? daca erati slujitori ai statului sunt curios cum ati justifica banii, casele, masinile etc. si apropo medicii , profesorii etc. platesc impoxit pe spaga conform legii. voi cand?

Yo
6 februarie 2013
Schimbare

Toate astea vor mai dura cel putin 50 de ani. Recent am auzit ca sunt peste 18000 de biserici si doar 7000 de scoli, de spitale nu mai zic. Lumea devine tot mai inculta si mai bolnava si noi ne rugam in loc sa luam masuri. Sunt curios cine va avea curaj sa darame vreidata o biserica fara sa fue considerat satanist.o sa fie atat de multe incat va trebui sa ne mutam in ele pt ca locuri de case nu vor mai fi. Asa sa ne ajute dumnezeu

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Fun : Slujba de duminică
Pagina a fost generata in 1.0041 secunde