"Băga-mi-aș..."

REVOLTĂTOR! Cum își jignește elevii la ora de religie un preot din Constanța!

3504
17
REVOLTĂTOR! Cum își jignește elevii la ora de religie un preot din Constanța! - preotinjura-1360141310.jpg
Am primit ieri pe adresa redacției o scrisoare semnată de un grup de părinți de la Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza", indignați de comportamentul profesorului de religie. 


"Suntem un grup de părinți indignați de ceea ce se petrece la Școala 39, clasa a V-a B în cadrul orei de religie, oră care este asigu-rată de preot Viorel Georgescu (care numai preot nu este). În urmă cu aproximativ o lună, în cadrul orei de religie, acești micuți care trebuiesc educați, iar acest preot ar trebui să-i păstorească pe calea creștinismului, arătându-le bunătate și înțelegere, pentru că nu au știut decalogul în ordine au fost apelați de acest Georgescu cu «handicapați», «clasă de retardați», «băga-mi-aș… » nu a spus ce și le spune tot timpul că elevii îl fac să păcătuiască pentru că sunt «proști». Primul lucru care trebuie avut în vedere este faptul că religia este o materie opțională și că tot noi am cumpărat caietele de religie din BANII NOȘTRI pentru ca un neica nimeni să ne jignească copiii. După acest incident, unii părinți nu au mai fost de acord ca să se mai facă, ATENȚIE, religia cu acest preot și să fie schimbat preotul-profesor. 


A venit în clasă doamna directoare și doamna dirigintă care i-au întrebat pe copii cum se poate rezolva acest incident, iar majoritatea copiilor au cerut schimbarea lui Georgescu. Acesta a venit nu la prima, ci la a doua oră de religie și și-a cerut scuze și a spus că nu se va mai repeta. Bun până aici. Vrem să vă aducem la cunoștință că suntem mulțumiți de cum a încercat doamna dirigintă să rezolve problema, dar și dumneaei are puteri limitate. Și ce s-a gândit doamna directoare? I-a anunțat pe copii că preotul nu poate fi schimbat și că trebuiau să-i declare părinții ATEI, doamne ferește, la începutul anului. 


VREM SĂ VĂ SUPUNEM ATENȚIEI CĂ NU ATEISMUL ESTE PROBLEMA, CI ACEST GEORGESCU. Dacă vă informați puțin din surse publice veți vedea, cu siguranță, cine este acest Georgescu și mai ales întrebați enoriașii și colegii lui din biserica din orașul Ovidiu. Nu spunem mai multe, dar veți afla dacă vă interesați. Nu a trecut mult timp de la incident și săptămâna trecută a început iar cu apelative «așa clasă de proști nu am mai văzut», țipă la copii, trântește caietele până le rupe (caiet cumpărat de părinții elevului) și îi numește în toate felurile. VĂ ÎNTREBĂM PE ACEASTĂ CALE CINE VA RĂSPUNDE DACĂ VREUN COPIL ESTE LOVIT DE ACEST (…) PENTRU CĂ NU CREDEM CĂ MAI ESTE MULT PÂNĂ LA AȘA CEVA".


Această scrisoare a fost trimisă în primul semestru și inspectorului general prof. dr. Răducu Popescu, dar de când a început școala, din ianuarie, preotul continuă să vină la ore și le spune elevilor "eu vă învăț, dar dacă voi sunteți proști ce să vă fac?".


Ce spune directorul școlii


Contactată ieri, prof. Nicoleta Cornescu, directorul Școlii "Nicolae Tonitza" s-a declarat foarte surprinsă că s-a ajuns ca presa să fie sesizată de un caz pe care ea speră să-l fi rezolvat. "Într-adevăr, povestea este din semestrul I, dar am avut o discuție și cu părinții și cu copiii, dar și cu profesorul, care le reproșa elevilor săi că nu învață deloc, iar el nu poate pune note mai mici de 7 la Religie. De asemenea, copiii au recunoscut că deși nu au știut au primit nota 8. Dar dacă părinții încă reclamă vocabularul abuziv al domnului Georgescu îl voi supune atenției consiliului profesoral din seara aceasta (marți, 5 februarie - n.r.). Voi avea o discuție cu părinții elevilor și vom vedea apoi ce vom face".


Surse din cadrul bisericii afirmă că preotul nu recunoaște cele incriminate de părinți, ba mai mult ia în calcul intentarea unui proces de calomnie celor care au trimis această scrisoare către presă. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adevar graieste
6 februarie 2013
la ce va asteptati de la un popa

el e in ceata, se stie barbat, are fuste,ca sa dovedeasca barbatia in fata copiilor trebuia sa isi bage,desi are manastiri de maici unde sa isi bage in voie,vezi cazul de la calarasi ,i-a iesit gemeni din prima nastere de la manastire,mai sunt popi ipocriti pana la dracu,ca ei cu dumnezeu nu mai au treaba, popa de la biserica din costinesti de langa primarie,isi dojenea enoriasele ca stau mai mult pe marginea drumului cu cheile la inchiriat camere,si,surpriza,stiti ce are acasa vila cu 16 camere cu servitori care asta fac,inchiriaza vara-e de prisos sa amintesc ca a venit rupt in fund cand si-a luat in primire slujba acum vreo cinci ani si acum, are palat cu 25 de camere si masina ultimul racnet,de e bugetar,saracul

horia
6 februarie 2013
john@yahoo.com

cei mai vinovati sunt parintii, niste loseri ce aleg religia ca materie optionala pentru odraslele lor. viitorul suna bine.... pentru popi!

sc 39
6 februarie 2013
ce naiba e acolo?

de ce nu il bagati pe dimaca sa va invete si religie? :-)))))))

cititori
6 februarie 2013
ce au ajuns popii astia

te duci la biserica te jecmanesc, la scoala sunt niste dobitoci. o tagma de poponari lacomi, avari, fara pic de credinta in dumnezeu. de aia nu mai merg la biserica. nu pentru ca nu cred in dumnezeu, ci pentru ca mi-e sila de popii astia. se masturbeaza in altar si apoi vor sa ele pupi mana. uaaaaaaa ticalosilor

Nicu
6 februarie 2013
Care e scopul religiei in scoli?

Dragi parinti, Care e scopul religiei in scoli? Tarile cu adevarat dezvoltate, de la care cumparam totul incepand de la mancare pana la electronice, nu pun religia si educatia religioasa pe primul loc. Respectul pentru religia si credinta exista, dar nimeni nu vine sa iti impuna sa iti educi copilul intr-o religie sau alta. Inchei cu intrebarea Care e scopul educatiei primite la scoala?

geo
6 februarie 2013
daca nu stiai

Ora de religie este da materie optionala, dar elevul trebuie sa aleaga o materie optionala ca, curs, dar surpriza aici vine, optional optional dar e de fapt obligatoriu pt ca nu mai exista alta materie pe care sa o alegi, pt ca este obligatoriu alegea de x optionale, helooo inspectoratul ce facem in aceste cazuri in care parinti si copii nu doresc sa sa aleaga religia ca materie optionala?

ion
6 februarie 2013
dar cu profesorii

Care consuma alcool si vin si predau copiilor la ora? put a bautura si transpiratie

victor
6 februarie 2013
tara de dobitoci

am ajuns sa ne indoctrinam proprii copii si ne plangem ca prostii ca prea-curvitii cu barba si straie negre ne abuzeaza copiii. daca eram parinte la scoala respectiva, ti-l luam de barba pe popo asta si pe geam il azvarleam. de ce toleram astfel de gesturi? poti spune orice despre indivizii astia, dar numai ca sunt trimisii Domnului nu poti spune. 90% dintre ei sunt niste nenorocoti ahitati dupa bani si putere, in frunte cu Teodosie

Dany
6 februarie 2013
Nu mai plecati urechea la prosii

De ce nu aveti in vedere ca de ceva timp se incerca lovituri in cea mai statornica institutie a statului. Eu sunt un parinte din scoala si copii mei fac religie cu acest preot si nu au pomenit de asa ceva , ba ora de religie este o incantare cu el . Vreti sa ne autodesfintam ca natiune crestina? Unde este spiritul nostru nativ de crestin si de popor autentic moral? Nu se urmareste decat subjugarea fata de UE care nu are nici un Dumnezeu! Si sa raspund unui parinte: toate natiunile fac ora de educatie religioasa si morala! nu mai plecati urechea la toate denigrarile.

mishu
6 februarie 2013
nene, ne lasi....

sunt oameni ca tine cu duiumul care tineau popii astia in brate, pana au aflat ca abuzeaza de copiii lor. si aia de la dinamo pupau mana popii inaintea fiecarui meci, dupa care au vazut cine era popa cu pricina. daca vrem sa ne definim ca neam crestin, nu inseamna ca trebuie sa ne lasam pe mana unor popi nenorociti, care construiesc biserici poleite in aur de miliarde de euro in timp ce in tara mor copii de boli pentru ca parintii nu au bani de tratament. cati copii, cati oameni in necaz ati auzit sa ajute biserica? nu iti poti crestina copilul daca nu ai milioane de lei sa le indesi in buzunare popilor. vorbesti de neam crestin cand toata gloata bisericeasa este mancata de coruptie si pacate, cand preotii nu au pic de credinta si frica de dumnezeu si reactioneaza doar la BANI.

Răspuns la: Nu mai plecati urechea la prosii
Adăugat de : Dany, 6 februarie 2013
De ce nu aveti in vedere ca de ceva timp se incerca lovituri in cea mai statornica institutie a statului. Eu sunt un parinte din scoala si copii mei...
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.2818 secunde