România nu are nicio universitate în Top 100

290
1
Pe site-ul timeshighereducation.com.uk, a fost dat publicității topul celor mai reputate universități ale lunii, din care evident și din păcate lipsește România.

Locul pe care îl ocupă fiecare dintre universități a fost stabilit în urma consultării a 17.000 de academicieni.

Din primele 50, 30 sunt universități americane, primele două fiind chiar Harvard și Massachusettes Institute of Technologies. Vești proaste pentru britanici, cele mai bune universități ale lor - Cambridge și Oxford - ocupând doar locurile 3 și 5.

Prima universitate europeană ne-britanică din top apare pe locul 22 - ETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich. Singapore, stat cu progrese uriașe în domeniul educației, are o universitate - National University of Singapore - pe locul 23. Cea mai bună universitate chineză - Tsinghua University - apare pe locul 30. 

România nu are nicio universitatea în Top 100. În schimb, Turcia are una - Middle East Technical University, clasată pe locurile 91-100, între institute ale Angliei, Statelor Unite, Franței și chiar Olandei. 

Comentează știrea

AWAKE
30 martie 2016
Romania

Romania are cele mai multe facultati proaste. Erau destule facultati proate in comunism ca sa nu mai fie nevoie si de altele. Democratia trebuia sa imbunatateasca lucrurile, dar in Romania democratia e originala. Banii cheltuiti pe facultati noi in orase mici trebuiau folositi pentru imbunatatirea facultatilor de prima linie. ARAD, ORADEA si alte asemenea locuri nu aveau ce treaba sa aiba cu facultati de medicina...etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde