SĂMÂNȚĂ de SCANDAL / Care-i ADEVĂRUL despre CATEDRELE PUSE "LA BLAT"

1508
11
SĂMÂNȚĂ de SCANDAL / Care-i ADEVĂRUL despre CATEDRELE PUSE

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat, în urmă cu o săptămână, o nouă etapă de repartiție, în urma căreia au mai rămas 220 de posturi, cu tot cu fracții: educatoare - 63 de posturi, învățători - 106, alte posturi - 151. Zilele acestea, cel mai probabil, au fost ocupate și aceste posturi. 

"Nu pot participa la ședințele publice de repartizare, oricât ar insista, cadrele didactice care au obținut notă mai mică de 5. Probabil că, după 15 septembrie, dacă vor fi locuri disponibile, respectiv cadre plecate în concedii fără plată sau de creștere a copilului, și rămân posturi libere, atunci le vor putea ocupa printr-un concurs organizat de unitatea de învățământ", declara prof. Mircea Vrană, inspector școlar general adjunct.

La ultima întâlnire cu presa, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, a ținut să precizeze: "Sesizez o oarecare inerție rămasă în sistem. Mă deranjează toate acele presupuneri legate de existența unor posturi. Preocuparea noastră la concursul de titularizare a fost de a respecta legea și de a-i pune în drept pe cei care merită să ocupe posturile care sunt expuse transparent. Transmit tuturor celor din sistem că absolut toată lumea este preocupată să respecte legea și metodologiile în vigoare, astfel încât fiecare cadru didactic care dorește să ocupe un post să nu fie dezavantajat în niciun fel. Ne dorim să înlăturăm orice nelămurire sau neclaritate. Tuturor celor care vin și cer lucruri ce depășesc cadrul legal eu le spun că ceea ce îmi cer este să fac un abuz și eu nu pot să fac aceste lucruri!".

Și totuși…

La articolul publicat în "Cuget Liber" în urmă cu o săptămână (5 septembrie), având ca subiect povestea titularilor de nota 10, câțiva cititori au simțit nevoia să comenteze pe seama acestui subiect. Iată câteva dintre părerile selectate.

l "La Corbu: profesorul titular de educație fizică, de patru ani, după data de 1 septembrie, vine și depune cerere de concediu fără plată, detașare și alte motive. După această mișcare, doamna directoare îl angajează pe soțul dumneaei, mecanic de întreținere în școală, ca profesor asociat. Soțul doamnei a susținut examen, dar nu a luat săracul decât nota 1.00 chiar și după contestație a rămas cu aceeași nota: 1 curat. Să vedem dacă și anul acesta o să fie la fel, dar nu cred că se va schimba ceva. Și acestea nu sunt singurele ore ascunse".

l "Ați avut posturi gârlă pe Economic și nu a fost dat niciunul vacant pe patru ani. Aveți și proces pe rol pentru asta. Elevii sunt fericiți la maxim când chiulesc și se laudă prin mijloacele de transport în comun cum duc ei scutiri și se motivează imediat absențele. O fi făcut fosta conducere matrapazlâcuri, habar nu am cine era, dar voi nu sunteți mai presus de anteriorii. La «Rosetti», orele sunt deja date la pensionari, deși mai sunt etape în calendar până la pensionari, cumul, plata cu ora sau cum naiba se cheamă. Treaba e veche de când lumea. Dacă să te prostituezi, e cea mai veche meserie din lume, atunci directorul e prima funcție de conducere din lume. Sunt girați politic oamenii, fac ce vor. Doar Narciz Amza a dat de pământ cu toate pilele politice și a încercat să ridice media de IQ la directori".

l "Cei care dau concursuri învață, se zbat, nu se aleg cu nimic în schimb bun. Orele se țin în școli pentru cine vor directorii sau se dau la plata cu ora ca cei din școală să aibă o normă jumate, să aducem pensionari și așa-ziși «profesori asociat». Doar la «Rosetti» (SNC), «Carol» etc. câte ore nepublicate au dat directoarele la plata cu ora pentru cine a cotizat mai mult, pentru cine îi e «prieten». Nu ar trebui ISJ să aprobe plata cu ore pentru orele care nu au cod, care nu au fost publicate… Se dau ore de economie și de specialitate-economic / turism în condițiile în care cei cu concurs pe aceste discipline nu au post... Ar fi foarte multe de spus, dar oricum cuvintele sunt de prisos".

 

Despre ocuparea catedrelor, în special în mediul urban, au existat și vor exista permanent speculații, poate în multe dintre cazuri lucrurile petrecându-se la nivelul școlilor, fără știrea inspectorilor de pe str. Mihai Eminescu. N-am făcut decât să semnalăm ceea ce, la rându-ne, ne sesizează cititorii…

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Profa
13 septembrie 2013
Si totusi se tin ore!

Intr-adevar cei de la ISJ aau mai imbunatatit respectarea legii dar inca sunt posturi. La noi la istorie nu au iesit 14 ore la Sc nr.3 Mangalia, catedra inspectorului de la Madgearu si am intrebat ieri despre orele lui Don Petro de la sc. 30 si desi ieri Don Pedro ne-a anuntat ca azi e ultima lui zi in sistem, ne-a mai zis ca orele lui care se elibereaza luni , sunt deja ocupate!!!! Noi ce sa credem acum?

De la romana
13 septembrie 2013
vrem si noi orele scoase de directori

De o saptamana ma chinui sa-i conving pe cei de la isj sa puna pe lista orele de romana de la Telecom, isj-ul zice ca nu gaseste cele 2 instiintari de la scoala iar scoala ma trimite la sedintele publice ca sa iau orele ca le-a trimis la ISJ! Faliboga se cearta cu noi si nu mai gaseste hartiile sau nu vrea sa le gaseasca!

Profesorul de serviciu!
13 septembrie 2013
...va spun eu care este adevarul

...sa incepem cu adevarul: din repartizarea acestor catedre ..mai iese cate ceva! Naravuri vechi! Pe Constanta este mare batalie. Cine vrea sa suplineasca un an trebuie sa dea dovada nu numai ca stie materie (oricum isi cumpara subiectele, asa cum s-a intamplat si la recentele examene), dar trebuie sa si fie atent...sa intre cu pachetul de ...servetele la vedere! De zeci de ani asa se procedeaza. Sa nu-mi spuna mie cineva ca la ISJ se lucreaza...cu mainile curate! Am mai scris aici despre suplinirile dinainte de '89! Stiu din surse sigure, ca cine intra in discutie trebuia sa fie foarte atent. Un foarte bun amic imi povestea ca toata afacerea il costa 10.000 lei (si 2500 era leafa lui) si ....un porc de Craciun! ...acum sa nu ne mai imaginam ca umbla profesorii cu...porcii dupa ei la ISJ. Lucrurile au evoluat. Asa de mult, ca desi s-a pornit o campanie de starpire a coruptiei din sistem, inca se mai practica e scara mare. Lumea este in schimbare si ...adaptare. Am mai spus ca lucrurile pot intra pe un fagas oarecum normal daca se desfiinteaza ISJ-ul si se transfera autoritatea la nivel local. Oricum la nivelul unei scoli nu se pot face atat de multe matrapazlacuri. Are scoala nevoie de profesori? Organizeaza public propriul concurs pentru ocuparea a 3,5 7 catedre in anul scolar respectiv....chiar in scoala...nu este mare filosofie! Tot vor fi contestatii, dar va fi mai multa transparenta, nu se vor mai tine catedre la ,,blat,, cum scrie mai sus... se incheie contract punctual pentru tot anul, cu nivel de pregatire, prezenta la ore, activitati etc.... nu se respecta, se reziliaza contractul si se organizeaza alt concurs. Este bine ca si elevii sa stie ca profesorii care vin in fata lor au dat un examen si au fost cei mai buni. Reprezinta primul exemplu din viata unui tanar care trebuie sa stie ca pentru a reusi in viata trebuie sa fii primul! Ca sa fii primul, trebuie sa inveti! ..In caz contrar scoala va sta tot in bezna actuala, stanga nu va sti ce face dreapta, fiecare va trage pentru el sa scoata cat mai mult si de viitorul copiilor nu se ocupa nimeni....Dar ca sa ajungem aici ne trebuie ...o revolutia in invatamant!...Cine sa o faca?

batranel carcotas
13 septembrie 2013
peste 70 de ani

Este amuzant cum, si anul acesta, pensionari care au 70 ani si peste au gasit catedre. Fratilor, au 70 (SAPTEZECI) DE ANI!!!! Si predau, ca invatatori, de exemplu, chiar si in mediul rural, in detrimentul altor pensionari mai tineri sau al unor tineri care s-ar duce si la tara, numai sa aiba o bucata de paine. Oare STIU, ACESTE DOAMNE VENERABILE, care mai este mersul pe la clasa I sau mai mult, in ceea ce priveste noile programe cadru bazate pe competente, mai stiu ele sa se adapteze la generatiile noi, mobile si digitale, cand ele insele nu stiu sa lucreze pe calculator si aplica metode de predare-evaluare de pe vremea lui Pazvante? As rade, dar nu prea!

parinte
13 septembrie 2013
sesizare

recomand sesizarea D.N.A-ului http://www.pna.ro/sesizare.xhtml

Popescu
13 septembrie 2013
Posturi

Popescu minte cand spune ca nu stie de posturi scoase! Dar cand se exprima ca unele sunt deja arvunite, ce sa intelegi????La Corbu. ca pregatire e mai bun omul de intretinere! titular este un profesor Damian care este si antrenor de fotbal . Nu are nici un interes sa se prezinte la catedra iar ca pregatire e mai bun omul de intretinere! Noroc ca mama este colega de facultate cu generalul!?

Popescu
13 septembrie 2013
Erata

Popescu minte cand spune ca nu stie de posturi scoase! Dar cand se exprima ca unele sunt deja arvunite, ce sa intelegi????La Corbu titular este un profesor Damian care este si antrenor de fotbal . Nu are nici un interes sa se prezinte la catedra iar ca pregatire e mai bun omul de intretinere! Noroc ca mama este colega de facultate cu generalul!?

Un alt profesor de serviciu
13 septembrie 2013
Pentru Profesorul de serviciu

Ciu a dat prietenul porcul si suma de care ai pomenit??? Cititi cu atentie etapele de mobilitate din calendar si veti constata ca plata cu ora, la care au dreptul si pensionarii conform legii este etapa prevazuta inaintea suplinitor care nu si-au luat post in sedintele din august. Dar de latrai e plina lumea.

proful
13 septembrie 2013
pentru profa

Verificați ocupările și apoi faceți aprecieri. În caz contrar, riscați să cădeți în ridicol. Poate după aceea prezentați și scuze pentru informațiile eronate.

Gina
13 septembrie 2013
posturi

Daca s-ar vrea sa se faca ceva ar fi simplu: listele cu cei care au luat un anumit numar de ore s-ar confrunta cu incadrarile practice. S-ar observa ca persoane care au luat chipurile 9 ore au, in realitate, 20 de ore (restul de 12 neaparand pe nicaieri). Dar nu se vrea.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2229 secunde