Care sunt cei mai slabi directori din județul Constanța

2073
5
Care sunt  cei mai slabi directori din județul Constanța - director-1377664919.jpg

Articole de la același autor

În momentul în care inspectorul școlar general Răducu Popescu a afirmat că "avem rezultate interesante la evaluările directorilor", ne așteptam ca cei doi "vorbitori", prof. Liliana Timofte și prof. Petrică Miu, să dezvolte un subiect care interesează în mod special lumea învățământului constănțean. Din păcate, aproape cu forcepsul i-au fost smulse prof. Timofte exemple de directori care nu au fost performanți în anul școlar 2012-2013. 

În topul punctajelor se situează liceele mari cum sunt "Mircea cel Bătrân", "Ovidius", dar și Liceul Tehnologic "I.N. Roman" și școli gimnaziale. Rezultate modeste au înregistrat directorul de la Liceul Tehnologic Cogealac, mai ales Aliman, dar și Școala "Anghel Saligny" din Constanța.

"Trebuie să avem în vedere că evaluarea acestor directori a fost pe perioada unui an de mandat. Performanțe majore cred că se pot obține pe măsură ce înțelegem mai bine actul managerial. În consecință, vom sprijini prin formare și prin intermediul directorilor școlilor care au confirmat performanțe manageriale", a nuanțat în stilu-i caracteristic situația prof. Timofte.

În loc să fie ajutați să scape de birocrația sufocantă despre care tot pomenim și care i-a transformat pe directori în niște conțopiști, ei vor fi invitați periodic la discuții cu prof. Liliana Timofte și prof. Petrică Miu, în cadrul laboratorului de management. Ca să mai afle domnii inspectori ultimele bârfe din școală poate, că de discuții inutile suntem convinși că sunt sătui directorii, ca dovadă că o grămadă s-au retras la catedră.

Întrebat de redactorul "Cuget Liber" de ce unii directori sunt supuși votului consiliului profesoral și alții sunt numiți de Inspectoratul Școlar, iată ce a răspuns prof. Popescu: "Nu există nicio prevedere legală în care să fie prevăzută posibilitatea ca un director să fie numit de consiliul profesoral. Am făcut acest exercițiu în mai multe școli din tot județul, dar probabil că nu sunteți la curent". Păi cum să fim la curent atâta timp cât informația nu vine pe cale oficială, de la Inspectoratul Școlar și apelăm la… surse?

În cele din urmă, prof. Miu a recunoscut că cel mai democratic mod de a alege directorii este în cadrul consiliilor profesorale, cum de altfel a sugerat și fostul ministru Ecaterina Andronescu.

Cât despre cei 30 de directori schimbați, "e adevărat că au fost schimbați ca urmare a competențelor modeste manageriale. O să vă prezentăm toată lista, nu este nimic secret, dar elegant și civilizat este ca un director să fie informat, să fie invitat și să i se comunice în mod oficial și altceva e să afle din presă. E adevărat că o mare parte știu", a declarat prof. Popescu. 

Comentează știrea

Petre
28 august 2013
Sugestie

Plimbati-va fratilor prin curtea Palatului Copiilor si o sa aveti in fata cel mai jalnic director din cati au existat (daca il gasiti, ca e plecat mereu in concedii). Mare pacat ca o asa baza a fost lasata in paragina... Rusine si ISJ-ul ca a permis o asemenea degradare. Din orice punct si orinde te-ai uita totul e jalnic. Asa director, asa administrator....

Profesorul de serviciu!
28 august 2013
...directori pe viata!

...sunt unii profesori care au fost cea mai mare parte a vietii lor didactice directori! ...un fel de ...hopa-ceusescu in miniatura.Cum dai cu ei, cad in picioare! Vor ca toata scoala sa stea la picioarele lor. Oameni bolnavi! Si-au facut in scoli tot felul de bisericute care sa-i ferchezuiasca si sa-i sustina....pana la moarte! Sunt maestri in arta aranjamentelor de culise si delatiune!...unii chiar se proclama public cu un cap deasupra tuturor profesorilor. Meritul lor este ca au batut la portile tuturor partidelor numai ca sa se mentina in functie!...s-au sacrificat pentru binele scolii, cum zic ei! Ca sa fiu rautacios pana la capat, eu zic sa-i apreciem dupa greutatea corporala, ca alt criteriu nu exista pentru ei.Ii cantarim, si cel mai...ajunge director!...si cu asta punem capat tuturor discutiilor!...au revenit dinozaurii.................

Alex
28 august 2013
Numai minciuni

Zau si cum a ajuns madam timofte la concluzia ca madama Anghel e cea mai performanta ? După spagile de la admiterea in clasa a 5 a sau după numărul de transferări pe interese ale unora si altora de la isj... Madama nu își face orele si are nici o problema cu indisciplină si orele care nu se fac. ..sau o fi cotizat madama așa cum cotizeaza si alți directori pentru scaune

Ani
4 octombrie 2013
marsh

Simona Anghel...abjecta ca de obicei, cum ii sade bine unei tzoape.

mai conteaza?
26 ianuarie 2014
inspector de nimic

La scoala la care sunt, directorul e un incapabil.....De ani de zile, pe timpul verii, are evaluarea anuala, care nu dureaza decat 40 de min...vin inspectorii, isi iau "cadouasul" si pleaca. In situatia in care scoala de ani de zile a decazut din cauza acestui director de nimic. Asa ca, d-le inspector.....de ce il tii pe unul in functie care nu a dat examen de director niciodata???!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde